Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Neva – svěží objev

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se o hře řekne, že je to plošinovka nebo arkáda, pak to nutně nemusí znamenat cejch nudnosti a neoriginálnosti. Tato hra jasně ukazuje, že i v tomto žánru leží ještě nevyužité možnosti.

Článek

Co dokáže hru podobného typu vždycky rozjasnit je využití fantazie. Postapokalyptická města plná mimozemšťanů nebo mutantů už jsme zde měli mnohokrát, ale výprava do fantazijního světa, který se v ničem nepodobá tomu našemu, dokáže hráče vždy pevně připoutat k židli. Kupříkladu namísto běžných nepřátel jsou zde pro vás nebezpečné obří bubliny, které vás snadno uvězní a znemožní se svobodně hýbat. Podobných překvapení pak ve hře najdete vícero.

Už tak dost rozmanitý repertoár akcí, v nichž jsou souboje jen menšinou, doprovází množství meziher. Pravda, mohly by být intelektově náročnější než jen mačkání dvou kláves, ale i tak dokáží poměrně spolehlivě zabránit nástupu stereotypu a nudy.

Společně s exotickým zpracování, které v sobě nezapře dálněvýchodní kořeny a poutavým příběhem táhnoucím se celou hrou, tak před sebou máme velmi podařenou plošinovku, kterou ocení jak příznivci tohoto žánru, tak náhodní zájemci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám