Hlavní obsah

Legendární videohra Rise & Fall je na internetu ke stažení zadarmo

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je hra, o níž jste si mohli před časem číst v magazínech s křídovým papírem a pak přemýšlet, jestli za ní dáte patnáct set korun. Teď už nemusíte, byla totiž uvolněna k volnému šíření.

Článek

Jedná se o realtime strategii, která v mnohém těží z klasiky tohoto žánru s názvem Age of Empires. Taky si bere na mušku starověké civilizace a významné bitvy, které nějakým způsobem souvisely s jejich úspěchy anebo naopak pády. Hned v úvodu si budete moci vybrat jednu z tehdejších supervelmocí – Řecko nebo Egypt.

:. Rise & Fall: Civilizations at War 

Samotných strategií, kdy seshora vidíte a ovládáte své jednotky už jsme viděli spoustu, a tak není divu, že se autoři tohoto titulu snaží o malé vylepšení. Jde o to, že se v bitvách můžete přepnout do pohledu jednoho vojáka a vychutnat si skrze něj bitevní vřavu takříkajíc na vlastní kůži. Nečekejte však žádnou propracovanou 3D akci, ale spíše jen sérii zajímavých animací, které můžete tu a tam ovlivnit.

Rise & Fall: Civilizations at War je na freewarové poměry bezesporu nadprůměrný kousek. Ve světě komerčních her však už tak dobré postavení nemá – šušká se, že stála za pádem produkčního studia a že její prodeje byly tak špatné, že nakonec musela být uvolněna s reklamou zdarma. Záleží tedy jen na vás a vztahu k tomuto druhu her.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám