Hlavní obsah

Na trh s videohrami se v létě vtrhnou Nindžové a lego

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek léta často přináší hráčům počítačových her a herních konzolí velké dilema. Najednou mají dostatek volného času, ale na výběr jen malý počet nově vydaných titulů, napsala agentura Reuters. Staré poměry se letos zřejmě změní, protože se na trhu v příštích několika týdnech objeví řada dlouho očekávaných her, které tak podle expertů natrvalo promění dynamiku celého odvětví.

Článek

"Vývoj v sektoru videoher dospěl a není v něm již vidět vliv sezonnosti," vysvětluje Todd Greenwald, finanční analytik ze společnosti Signal Hill Capital. "Objemy prodejů nyní ženou samotné hry, a nikoli jen momentální stav ekonomiky či závislost na ročním období," dodal.

Ninja Gaiden 2 je hra plná krve a střílení

V červnu se na pulty obchodů dostávají dva naprosto odlišné tituly: Lego Indiana Jones a Ninja Gaiden 2. Vznik kombinace dobrodružného archeologa a známé dětské stavebnice byl ovlivněn úspěchem podobného mixu, tentokráte na motivy Hvězdných válek George Lucase.

Hráči při něm provázejí "Indyho" a další postavy z předlohy klíčovými scénami prvních tří dílů filmové série, vtipně vytvořených z virtuálních kostiček hry Lego. Groteskní humor, inteligentní záhady a možnost spolupráce dvou hráčů by měly ke hře přitáhnout zájem všech členů rodiny.

To rozhodně neplatí v případě titulu Ninja Gaiden 2, pokračování krví nasáklého akčního předchůdce od společnosti Tecmo, určeného pouze pro herní konzole Xbox 360 od Microsoftu. Začátečníci ji asi příliš neocení, protože si uchovává obtížnost zděděnou z prvního dílu. Zřejmě odradí i hráče slabší povahy, kteří by mohli mít zábrany prosekávat si cestu hordami nepřátel.

Brzy bude mít premiéru i čtvrtý díl hry Metal Gear Solid

Web GameSpy nazval Ninju "krásnou hrou na pozadí plném násilí, se stříkajícími krůpějemi krvavě rudé a slizké zelené barvy". V nejbližších dnech bude mít premiéru i čtvrtý díl populární hry Metal Gear Solid, jednoho z nejočekávanějších počinů pro konzoli PlayStation 3 firmy Sony. Měl by pomoci zlepšit prodeje PS3, které pokulhávají za konkurenčními Xbox 360 a Wii od Nintenda.

Ve hře se opět objevuje hlavní hrdina předchozích dílů série nazvaný Solid Snake. V případě této hry ale nejde jen o pouhé střílení jednotlivých vln nepřátel, pro úspěch bude nutné vyrazit i na tajné špionážní mise, během kterých musí hráči plnit různé úkoly.

Firma Electronic Arts si na červen přichystala nové tituly

Battlefield: Bad Company je pokusem uplatnit předchozí verzi populární počítačové hry, plné soubojů na různých válečných bojištích, ve světě herních konzolí. Hra Spore Creature Creator pro změnu pomůže hráčům vytvořit si postavy mikrobů pro přicházející novou hru, v níž se buduje celá mikrobí civilizace.

Hudební fanoušci se mohou těšit ne na jednu, ale hned na dva tituly Guitar Hero.

Hra GH: On Tour je určená pro rukou ovládanou konzol Wii od Nintenda. Obsahuje 25 písní od mnoha rockových interpretů včetně Nirvany a ZZ Top, které si hráči s pomocí zvláštního přídavného zařízení mohou sami zahrát.

Guitar Hero: Aerosmith je určena pro ostatní konzole. Prezentuje desítky hitů této rockové legendy a je současně jakousi velkou retrospektivou kapely Aerosmith.

Reklama

Výběr článků

Načítám