Hlavní obsah

Vyrobili extrémně lehkou myš. S návrhem pomohli profesionální hráči

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalé popularitě se v poslední době těší herní myši s děrovaným designem, které připomínají včelí plástev. Jsou totiž extrémně lehké, díky čemuž jsou pak rychlejší a v ideálním případě i přesnější. Logitechu se nyní podařilo vyrobit takto lehkou myš i s pevnou konstrukcí bez otvorů. Váží pouhých 63 gramů.

Foto: archiv výrobce

Logitech G PRO X Superlight

Článek

Není bez zajímavosti, že novinka zvaná Logitech G PRO X Superlight byla navržena ve spolupráci s několika profesionálními esportovými hráči.

„Při hraní CS:GO musíte mít dobrou mušku,“ prohlásil Oleksandr Kostyliev, známější pod přezdívkou s1mple, profesionální hráč Counter-Strike: Global Offensive za tým Natus Vincere (NAVI). Doplnil, že tento model ho v ničem neomezuje a dovoluje mu hrát „na vrcholu jeho schopností“.

Nejrychlejší bezdrátovou klávesnici vyrobil Logitech. Cena ale nepotěší

Hardware

Aktuálně nejlehčí herní myš od Logitechu se mimochodem testovala v ostrém nasazení a sehrála klíčovou roli, když pomohla týmu ASTRALIS vyhrát finále 12. sezony ESL PRO League a týmu G2 Esports evropské mistrovství League of Legends 2020.

„Stále hledám perfektní vybavení, abych zvýšila své schopnosti,“ říká Benita Novshadian, známá také jako bENITA, profesionální hráčka Valorantu za tým CLG. „Nejnovější herní myš řady PRO X je lehká a přesná, což mi umožňuje plně se soustředit jen na hru a aktuální úkol,“ doplnila.

Foto: archív výrobce

Logitech G PRO X Superlight

Extrémní přesnost

Logitech G PRO X Superlight staví na senzoru HERO 25K, který nabízí rozlišení 25 600 DPI. Vyšší citlivost aktuálně nenabízí žádný jiný konkurent. V praxi tak novinka dovede sledovat pohyb s přesností lepší než jeden mikrometr, což je přibližně jedna padesátina tloušťky lidského vlasu.

Bez zajímavosti není ani to, že tento senzor využívá chytrý systém správy napájení pro neustálé přizpůsobování rychlosti snímání na základě pohybu myši. Díky tomu je až desetkrát úspornější než jeho předchůdci. V praxi by tak vestavěný akumulátor myšky měl stačit na 70 hodin nonstop hraní.

Foto: archív výrobce

Logitech G PRO X Superlight

Logitech G PRO X Superlight komunikuje s počítačem prostřednictvím 2,4GHz rozhraní Lightspeed, které je v praxi stejně rychlé jako připojení kabelem. Když se tato herní periferie vybije, můžete ji mimochodem připojit dodávaným USB-C kabelem a používat jako klasický kabelový model.

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že novinka cílí skutečně na profesionály – tomu odpovídá i její pořizovací cenovka. V obchodech se tak Logitech G PRO X Superlight nabízí za 4129 Kč, skladem ji nicméně prodejci budou mít až příští rok. Platí to přitom pro bílou i černou variantu.

Foto: archív výrobce

Logitech G PRO X Superlight

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční dárky pro technické nadšence

Do Štědrého dne zbývá už jen pár dní. I na poslední chvíli se dá ale sehnat spousta zajímavých vychytávek, které udělají radost snad každému technickému...

Výběr článků

Načítám