Hlavní obsah

Nejrychlejší bezdrátovou klávesnici vyrobil Logitech. Cena ale nepotěší

Novinky, lez

Společnost Logitech uvedla na trh svou nejrychlejší bezdrátovou klávesnici. Lidé v podstatě nemají šanci poznat, zda je model G915 Lightspeed připojen kabelem, či bezdrátově. Cena této zajímavé novinky, která cílí především na náruživé hráče, ale rozhodně nepotěší.

Bezdrátová klávesnice Logitech G915 LightspeedVideo: archív výrobce

 
Článek

U klasických počítačů se bezdrátové klávesnice již pomalu zabydlely, v herním světě se však stále upřednostňují ty s kabelem. Důvod je prostý, v jednotlivých kláních mohou o vítězství či prohře rozhodovat setiny milisekundy. A klávesnice s kabelem jsou rychlejší než ty bezdrátové.

Alespoň doposud tomu tak bylo, nyní se společnosti Logitech u modelu G915 Lightspeed podařilo bezdrátovou technologii vyladit tak, že je jedno, zda je klávesnice připojena kabelem, či bezdrátově. V bezdrátovém režimu by totiž rychlost měla být nižší než 1 ms, což odpovídá rychlosti po kabelu.

Klávesnice se světelnými paprsky míří do notebooků

Hardware

Je nicméně vhodné podotknout, že nová klávesnice funguje i po připojení do USB portu, ze kterého se mimochodem nabíjí. Uživatelé se tak v praxi mohou rozhodnout, zda dají přednost kabelu, nebo pohodlnější bezdrátové konektivitě.

Tím nicméně přednosti modelu G915 Lightspeed nekončí. Jde o první herní klávesnici, která staví na úzkoprofilových mechanických spínačích GL. Ty jsou zhruba o polovinu nižší než tradiční spínače, díky čemuž by měly být podle výrobce rychlejší a přesnější. GL hmatové spínače se vyznačují hlavně svým zřetelným hmatovým dorazem.

Foto: archív výrobce

Klávesnice G915 Lightspeed s dalším herním náčiním od Logitechu.

Síla jejich hmatové odezvy je minimální, a proto poskytuje jistotu a přesnost v okamžiku aktivace, aniž by byla příliš hlasitá nebo rušivá. Vyzdvihnout si zaslouží také ovládací kolečko hlasitosti, které je zhotoveno z hliníku. Tlačítka pro ovládání multimédií pak přináší hmatovou odezvu pro snadné a intuitivní ovládání.

Špičkovým parametrům nicméně odpovídá cena novinky. Klávesnice G915 Lightspeed, která se mimochodem chlubí také plně nastavitelným podsvícením s podporou více než 16 milionů barev, totiž případné zájemce vyjde na 6800 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám