Hlavní obsah

IFA 2019: Šikovná myš a klávesnice propojí počítače s Windows, macOS i Linuxem

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Obsluhovat až tři počítače najednou je možné s novým bezdrátovým setem Logitech MX. Navíc je tímto způsobem možné propojit i různé platformy, konkrétně Windows, macOS a nejoblíbenější linuxové distribuce. Dvě nové periferie si odbyly premiéru v německém Berlíně na veletrhu IFA.

Klávesnice Logitech MX KeysVideo: archiv výrobce

 
Článek

Set se skládá z klávesnice MX Keys a myši MX Master 3. Zajímavé je především to, že obě bezdrátové periferie mohou sloužit i ke sdílení různých souborů napříč připojenými počítači.

Pokud tedy bude uživatel pracovat například v prostředí Windows, může doslova na pár kliků překopírovat obsah, obrázky a dokumenty do jiného stroje, který klidně může běžet pod Linuxem nebo macOS. Šikovné periferie totiž mají vlastní mezipaměť, kterou lze ke zmiňovaným úkonům využít.

Myš Logitech MX Master 3Video: archiv výrobce

Bezdrátová klávesnice Logitech MX Keys láká navíc na plynulý stisk kláves a přesnou hmatovou odezvu. Velmi praktická je také funkce chytrého podsvícení kláves, ta detekuje ruce a automaticky nastavuje úroveň podsvícení podle světelných podmínek v místnosti. Umí se dokonce i vypnout, když se klávesnice nepoužívá, aby se šetřila energie baterie a omezilo rozptylování pozornosti.

Jednou z předností myši Logitech MX Master 3 je pak nové kolečko MagSpeed, které dovede díky elektromagnetickému pohonu procházet tiše tisíce řádků během několika sekund. Tento hlodavec staví na senzoru Logitech MX Darkfield s rozlišením 4000 DPI, který dovede pracovat na různých typech povrchů. Baterie myši vydrží při plném nabití až 70 dnů a po rychlém tříminutovém dobíjení zvládne celodenní provoz. Stejně jako v případě klávesnice je možné i MX Master 3 dobít pomocí rozhraní USB-C.

„Své nejnovější vlajkové produkty jsme vyvinuli pro pokročilé uživatele, jako jsou vývojáři softwaru, inženýři nebo návrháři, kteří chtějí být produktivnější a potřebují pracovat se svým digitálním obsahem rychlostí myšlenky,“ prohlásila Delphine Donne-Crocková, generální ředitelka pro kreativitu a produktivitu ve společnosti Logitech.

„Kolečko MagSpeed u myši MX Master 3 je naše nejrychlejší, nejtišší a nejdokonalejší rolovací kolečko. Klávesnice MX Keys nabízí to nejpohodlnější psaní na klávesách s nízkým profilem, jaké vám můžeme poskytnout, abyste dokázali pracovat tak dlouho, jak potřebujete. Společné použití těchto prvotřídních výkonných nástrojů znamená pro počítač dokonalé řešení,“ doplnila.

Nový set, v rámci něhož získají případní zájemci také opěrku dlaní MX Palm Rest v hodnotě 549 Kč, by se měl začít prodávat ještě v září za 5998 Kč. Obě periferie nicméně bude možné koupit také samostatně – myš i klávesnice vyjdou na 2999 Kč.

Foto: archív výrobce

Nový set Logitech MX

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám