Hlavní obsah

V dubnu se nedočkáme, nová modla hráčů se posouvá

Novinky, Ondřej Husák

Po několika měsících čekání se představení té nejvýkonnější herní grafiky na světě opět odkládá. Upozornil na to server VideoCardz, podle kterého bychom se nové herní modly měli dočkat příští měsíc.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 3080

Článek

Novinka ponese označení GeForce RTX 3080 Ti, v sestavách náročných hráčů by měl právě tento model nahradit předchůdce GeForce RTX 2080 Ti, který byl ve své době také nejvýkonnější herní grafikou.

Původně se předpokládalo, že nová herní modla si odbude premiéru už v únoru. Kvůli nedostatku čipů však byla premiéra odsunuta. Ani dubnová plánovaná prezentace se nakonec nestihla, nicméně květnová premiéra je údajně již jistá.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 2080 Ti

Společnost Nvidia však zatím tyto spekulace oficiálně nepotvrdila – a tedy ani příchod této špičkové herní karty. Na bližší informace si však budeme muset ještě počkat.

RTX 3080 Ti by se – už podle zvoleného jména – měla stát druhým nejvýkonnějším modelem na trhu. Ještě vyšší výkon totiž nabídne RTX 3090, ta však primárně necílí na hráče, i když všechny moderní tituly na ní pochopitelně běží bez sebemenších problémů i ve vysokém rozlišení.

Byl to ale právě server VideoCardz, který na přelomu loňského a letošního roku správně uvedl, že Nvidia v lednu ukáže levnou grafiku GeForce RTX 3060, a to ještě před oficiální premiérou. Je tedy více než pravděpodobné, že se nové karty skutečně příští měsíc dočkáme.

Moderní grafiky v obchodech chybí. Hrát se ale dá stejně

Hry a herní systémy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám