Hlavní obsah

Trh s počítači a tablety letos vzroste, poptávce pomohl virus

– Framingham

Celosvětové dodávky osobních počítačů a tabletů se v letošním roce zvýší o 3,3 procenta na 425,7 milionu přístrojů. Předpověděla to na svých internetových stránkách výzkumná společnost International Data Corporation (IDC). Upozornila, že poptávku podpořil zvýšený zájem o práci a vzdělávání z domova, který je důsledkem koronavirové krize.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

„Trhy s osobními počítači a tablety zaznamenaly v prvním pololetí oživení a poptávka nadále překonává nabídku. Poptávku z velké části pohání práce z domova a potřeba domácího vzdělávání, ačkoli restriktivní opatření vedla i k určitým dodatečným nákupům (osobních počítačů a tabletů) k zábavním účelům,” uvedla IDC.

Opatření proti šíření koronaviru podle IDC podpořila poptávku ze strany komerčních zákazníků i spotřebitelů. „Spotřebitelé se museli držet doma, nemohli utrácet za restaurace, kina a další každodenní aktivity,” uvedl analytik IDC David Myhrer. „Technologie jsou v této situaci velkým vítězem,” dodal.

V příštím roce se však podle IDC obnoví dlouhodobý pokles globálního trhu s osobními počítači a tablety, protože podniky a spotřebitelé budou nadále čelit ekonomické nejistotě vyvolané pandemií nemoci covid-19.

Na lepší časy se neblýská. Trh se smartphony klesne téměř o desetinu

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám