Hlavní obsah

Soudního sporu se nebojí. Podnik chce měnit design PlayStationu 5

Novinky, bri

Drzé čelo lepší než ohnutý hřbet. Tímto příslovím se pravděpodobně rozhodla řídit společnost Dbrand, která na svých internetových stránkách láká na výměnné bočnice pro PlayStation 5. K podnikání se přitom podnik odhodlal poté, co Sony hrozila jiné britské společnosti soudním sporem kvůli úplně stejnému nápadu.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Abychom se v celém sporu vyznali, musíme se vrátit do listopadu. Tehdy se snažili podnikavci z Británie zbohatnout na tom, že některým uživatelům se nelíbí vzhled PlayStationu 5. Sněhově bílé bočnice tak chtěli u konzole nahrazovat výměnnými kryty, které by bylo možné pořídit zhruba za tisícovku.

Zmiňovaný byznysplán se ale vůbec nelíbil společnosti Sony, která začala nápaditým tvůrcům hrozit soudní žalobou. Nepomohlo ani to, když se společnost PlateStation přejmenovala na Customize My Plates, aby tolik nepřipomínala slůvko PlayStation. Tvůrci se zalekli, zrušili všechny předobjednávky a skutečně přestali výměnné bočnice nabízet.

Foto: archív výrobce

Nabídka výměnných bočnic od společnosti Dbrand.

Foto: archív výrobce

Ukázka PlayStationů s vyměněnými kryty od společnosti PlateStation

Právě v tu chvíli ale ucítila příležitost společnost Dbrand. Ta se již nějakou dobu zabývala tvorbou nápaditých polepů a ochranných skel pro chytré telefony. Nyní ale zařadila do nabídky také matně černé bočnice pro PlayStation 5. Dodat na pulty obchodů je chce hned zkraje nadcházejícího roku.

Jeden ze zástupců společnosti Dbrand se nechal na síti Reddit slyšet, že se žalobou ze strany Sony počítá. Naznačil přitom, že podle jeho právní analýzy se podnik nedopouští ničeho nezákonného.

Zástupci japonského elektronického gigantu se zatím oficiálně k celé kauze nevyjádřili. Je nicméně poměrně pravděpodobné, že celý spor skutečně skončí před soudem.

Prodeje PlayStationu 5 se počítají na miliony. Proto je dostupnost tristní

Hardware

Jak vypadá pětka?

Pětka sází na kombinaci bílé a černé barvy. Vzhled působí rozhodně moderním a neokoukaným dojmem. Obě provedení by měla mít úplně stejný výkon a víceméně i vzhled, pouze klasický PlayStation 5 má pravou bočnici trochu vypouklou, protože japonský herní gigant do těchto míst vtěsnal optickou mechaniku.

Verze PS5 Digital Edition působí útlejším dojmem a je zcela symetrická. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že hru na optickém nosiči zkrátka do přístroje nedají, všechny tituly se v tomto případě budou stahovat prostřednictvím internetu.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám