Hlavní obsah

PlayStation 4 ještě nekončí, Sony s ním počítá minimálně do roku 2022

Novinky, bri

Před letošními Vánocemi se nejvíce mluví o PlayStationu 5, který je v obchodech beznadějně vyprodaný. Starší čtyřka ale rozhodně do starého železa ještě nepatří. Šéf zábavní divize Sony Interactive Entertainment Jim Ryan v rozhovoru pro ruskou tiskovou agenturu TASS prohlásil, že hráči mohou s podporou počítat minimálně do roku 2022.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Článek

S příchodem pětky sílily v herní komunitě obavy z toho, že tvůrci se soustředí výhradně na novější platformu a hry nebudou již pro starší PlayStation 4 vycházet. Ryan však pro TASS uvedl, že čtyřka rozhodně není na konci své životnosti.

„Pro nás zůstane komunita okolo PS4 nesmírně důležitá, a to minimálně do roku 2022,“ prohlásil šéf zábavní divize. I když to může podle vyprodaných obchodů vypadat, že všichni hráči houfně přechází na PS5, není to podle něj pravda. Očekává naopak, že klíčová bude platforma PS4 i v následujících letech.

Únor byl příliš optimistický, PlayStation 5 dorazí až v květnu

Hardware

Vysoká poptávka po PlayStationu 5 je způsobena údajně i tím, že novinka zlákala také majitele z úplně jiných platforem. „Na PS5 přešly doposud zhruba tři čtvrtiny hráčů z PS4, zbývajících 25 procent buď vlastnilo jinou televizní konzoli, nebo hrálo na úplně jiném zařízení,“ prozradil Ryan.

Připomněl zároveň, že prodeje PlayStationů 4 rostly v celém letošním roce. Herní systém od Sony se čtyřkou v názvu si pořídilo za posledních 12 měsíců zhruba 14 milionů lidí, celkové prodeje PlayStationu 4 se od uvedení první konzole na trh vyšplhaly již na 114 milionů.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Řada hráčů dychtí v obchodech po PlayStationu 5, který je beznadějně vyprodaný. Platí to pro obě nabízené varianty. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Jak je z řádků výše patrné, zajímavou volbou pod vánoční stromek ale může být také čtyřka. Výkonnější PlayStation 4 Pro stojí 9490 Kč, základní verze PlayStation 4 Slim pak 7990 Kč.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám