Hlavní obsah

Solidně vybavený notebook od Honoru zlevnil o tisíce korun

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notebook MagicBook 14 se na tuzemském trhu zabydlel letos na jaře. Už tehdy zaujal svou atraktivní cenou, obzvláště s ohledem na nabízený výkon a další přednosti. S příchodem školního roku však tento stroj značky Honor o několik tisíc korun zlevnil. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Honor MagicBook 14

Článek

Na jaře se Honor MagicBook 14 prodával za 15 990 Kč. Aktuálně jej však lze podle Zboží.cz sehnat ještě levněji, a to za 12 990 Kč. Za tuto částku se přitom nabízí hned u několika tuzemských prodejců. Najdou se ale tací, kteří si za stroj naúčtují přes 17 tisíc korun – to je dokonce více než v době uvedení na trh.

Laptop od společnosti Honor sází na čtyřjádrový procesor AMD Ryzen 3500U taktovaný na 2100 až 3700 MHz. K dispozici má MagicBook 14 také 8 GB operační paměti a rychlou SSD jednotku s kapacitou 256 GB. Vzhledem k tomu, že jde o velmi kompaktní stroj s tloušťkou pouhých 1,59 cm, marně byste u něj hledali optickou mechaniku.

Notebook od Samsungu se obejde bez zásuvky dva pracovní dny

Hardware

Zbylé rozměry jsou víceméně dány úhlopříčkou displeje o velikosti 14 palců. Tento panel mimochodem nabízí rozlišení full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. O grafický výkon se stará Radeon RX Vega 8.

Upřít se novince nedá ani líbivý vzhled. Všechny vnitřní součástky chrání hliníkové šasi, které podtrhuje ozdobný modrý okraj po celém obvodu. Tohoto zajímavého prvku bylo dosaženo pomocí CNC stroje na broušení křišťálu.

Foto: archív výrobce

Honor MagicBook 14

Designových vychytávek nalezneme u MagicBooku 14 ještě více, výrobce se například originálně vypořádal s umístěním webkamery. Aby nemusel dělat zbytečně tlusté rámečky okolo displeje, umístil kameru na klávesnici, objeví se až ve chvíli, kdy zmáčknete příslušné tlačítko. Praktická je také čtečka otisků prstů, která se ukrývá přímo v pohotovostním tlačítku.

Solidní je také výdrž baterie, bez elektrické zásuvky se novinka obejde až deset hodin. Potěší také podpora rychlého nabíjení, kdy se laptop dostane na poloviční kapacitu už za pouhou půlhodinu.

Reklama

Související články

Elektroničtí pomocníci pro děti a studenty

Konec školního roku se nezadržitelně blíží, žákům i studentům udělá za vysvědčení jistě radost nějaká zajímavá odměna. Na trhu je hromada technických...

Výběr článků

Načítám