Hlavní obsah

MacBook Air byl trefou do černého. Dodací lhůty se prodlužují

Společnost Apple začala přesně před týdnem prodávat nový MacBook Air. Zájem o novinku evidentně předčil očekávání, neboť některé konfigurace jsou beznadějně vyprodané. Případní zájemci si nyní musí na objednávky počkat klidně i několik týdnů.

Představení nového MacBook Air (2022)Video: Apple

 
Článek

Situace v tuzemských obchodech není ještě tak tristní. Uživatelé si sice nemohou vybírat ze všech barev a konfigurací, ale některá provedení mají prodejci stále ještě skladem. Je však patrně jen otázkou času, než se situace změní a dojdou skladové zásoby úplně.

Z dat oficiálního internetového obchodu Applu je totiž patrné, že americký počítačový gigant nestíhá poptávku uspokojovat. Pokud si u něj lidé nyní nový laptop s logem nakousnutého jablka objednají, budou na něj čekat klidně až do 15. srpna.

Klidně i za 75 990 Kč. Rozdíly v cenách MacBooku Air jsou propastné

Hardware

Platí to přitom skutečně jen v případě nového MacBooku Air s čipem M2. Druhou letošní novinku – MacBook Pro se 13palcovou obrazovkou – totiž Apple slibuje dodat během dvou až tří dnů.

Ceny MacBooku Air s čipem M2 startují na 36 990 Kč. To zmiňovaný MacBook Pro 13 vyjde případné zájemce dráž, nejlevnější konfigurace má cenu 38 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022).

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022).

Co novinky umí?

MacBook Air se už na první pohled značně liší od svého předchůdce. Ikonický design se ztenčující se čelní stranou, který poprvé ukázal ještě bývalý šéf a spoluzakladatel Applu Steve Jobs, byl nahrazen rovnou konstrukcí se zaoblenými rohy, jakou se chlubí i ostatní MacBooky.

Další velká změna se udála v útrobách tohoto stroje, neboť původní čip Apple M1 byl nahrazen výkonnějším procesorem Apple M2. Ten mimochodem nalezneme také v druhé novince – MacBooku Pro.

Na řadě jsou iPhony. Apple se připravuje na jednotnou nabíječku

Mobil

Apple slibuje, že vylepšený čipset nabídne až o 18 % rychlejší CPU jednotku, až o 25 % vyšší grafický výkon a až o 40 % rychlejší strojové učení. Napojen navíc může být až na 24 GB operační paměti, předchůdce si musel vystačit s 16 GB.

MacBook Air se chlubí novou magnetickou nabíječkou MagSafe 3 a výdrží až 18 hodin. MacBook Pro 13 zvládne vydržet na jedno nabití až 20 hodin, místo modernějšího standardu MagSafe 3 však sází na rozhraní USB-C.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022).

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám