Hlavní obsah

Lenovo hlásí rekordní zisky i tržby. Pomohla pandemie

Šanghaj

Čínské společnosti Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, stoupl ve fiskálním třetím čtvrtletí čistý zisk o 53 procent na rekordních 395 milionů USD (8,5 miliardy Kč). Rekordní byly i tržby díky vysoké poptávce od lidí pracujících v době pandemie covidu-19 z domova. Oznámila to v úterý společnost.

Foto: archív výrobce

Notebook od Lenova (ilustrační foto)

Článek

Výsledky překonaly odhady analytiků, kteří podle ankety agentury Refinitiv očekávali v průměru zisk na 293,7 milionu USD. Tržby za tři měsíce do konce prosince stouply o 22 procent na 17,25 miliardy USD. Podle prohlášení firmy byl růst silný ve všech segmentech a přispěly k němu strukturální změny v životním stylu a pracovních návycích od vzniku pandemie.

Vysoká poptávka po laptopech, televizorech a dalších spotřebičích přispěla k růstu tržeb také dalších společností, včetně firem Samsung Electronics a Panasonic.

Podle výzkumné společnosti Gartner celosvětové dodávky osobních počítačů v posledních třech měsících loňského roku stouply o 10,7 procenta. Firma Lenovo posílila svoji vedoucí pozici na trhu s osobními počítači, její podíl činil 27,1 procenta. Druhá byla firma HP s podílem 19,8 procenta a třetí Dell Technologies s podílem 16,6 procenta, napsala agentura Reuters.

Takto jsme si Vánoce nepředstavovali. Špičková elektronika v obchodech chyběla

Vánoce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám