Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu se začnou prodávat ještě v září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky Watch Series 4, které společnost Apple představila ve středu večer společně s novými iPhony, se začnou prodávat v pátek 29. září. Cena byla nastavena velmi podobně jako u předchozího modelu s pořadovým číslem tři.

Apple Watch Series 4Video: archiv výrobce

 
Článek

Apple Watch Series 4 půjdou do prodeje ve dvou velikostech. Model s pouzdrem o velikosti 40 mm bude stát 11 290 Kč, za 44mm verzi pak případní zájemci zaplatí 12 090 Kč.

V obou případech budou přitom hodinky v této ceně dostupné ve všech barevných provedeních, tedy se stříbrným, zlatým a vesmírně šedým pouzdrem. Na výběr bude také celá řada různých pásků, od silikonových po látkové. Kožené půjde dokoupit za příplatek.

Chytré hodinky i zdravotní pomůcka

Se čtvrtou generací nastavuje americký počítačový gigant laťku opět o něco výše, chytré hodinky se totiž snaží proměnit ve zdravotní pomůcku. Apple Watch Series 4 tak jako první chytré hodinky na světě obsahují zabudovaný elektrokardiograf, dovedou tedy měřit díky citlivým elektrodám EKG. A to za pouhých 30 sekund.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple Watch Series 4

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Apple Watch Series 4

Hodinky používají tzv. next-gen akcelometr a gyroskop, díky čemuž dovedou bezpečně identifikovat pád. Na to budou podle zástupců Applu navázány další aplikace, aby mohly přivolat v případě potřeby pomoc. Hodí se to pro sportovce, seniory a samozřejmě celou řadu dalších uživatelů.

Podle zástupců Applu byly nové hodinky zcela přepracovány. Mají o 30 % větší displej, díky čemuž se na ně vejde citelně více informací. Další vylepšení se týká výkonu, proti trojce by měla být novinka až dvakrát rychlejší.

Solidní výdrž

Navzdory většímu displeji a vyššímu výkonu by baterie měla vydržet stejně jako předchůdce 18 hodin na jedno nabití. I při velmi svižném pracovním tempu by se tak uživatelé měli obejít bez nabíječky minimálně celý jeden den.

Vedle chytrých hodinek Apple Watch Series 4 si ve středu odbyly premiéru také tři nové iPhony. Více informací se o nich dozvíte v naší on-line reportáži. [celá zpráva]

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Apple Watch Series 4

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Třetí generace chytrých hodinek Apple Watch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám