Hlavní obsah

Nenápadná krabička má usnadnit život motorkářům. Dokáže navigovat i přehrávat hudbu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediné zařízení na všechno, maximální pozornost. Přesně to slibuje integrované řešení od společnosti Nuviz, které dokáže jakoukoliv integrální helmu na motorku proměnit v chytré zařízení schopné navigovat, komunikovat, poslouchat hudbu i zachycovat nezapomenutelné zážitky z jízdy.

Multifunkční zařízení od společnosti NuvizVideo: archív výrobce

 
Článek

I když existuje mnoho zajímavých zařízení, která při jízdě nebo cestování na motorce bezpochyby využijete, většina z nich má zásadní problém – nutí vás spustit oči z cesty. Řešení od společnosti Nuviz na to jde přesně naopak.

Toto zařízení navržené speciálně pro potřeby motorkářů je schopné z čelního skla jakékoliv integrální helmy vytvořit tzv. průhledový displej - umí zobrazovat vybrané informace přímo do zorného pole řidiče a nenutí ho k tomu, aby musel sklánět hlavu a spouštět oči z cesty před sebou.

Foto: archív výrobce

Multifunkční zařízení od společnosti Nuviz

Nejedná se přitom o pouhou navigaci, která jezdce díky zabudovanému GPS přijímači nasměruje zatáčku za zatáčkou až do vytouženého cíle, ale o plně integrované zařízení, které mu umožní za jízdy například telefonovat, poslouchat hudbu ze svého mobilního telefonu nebo jednoduše pořizovat fotografie či videa z putování na dvou kolech.

K ovládání slouží speciální a intuitivní ovladač kruhového tvaru, který se standardně připevňuje na řídítka a dále komunikuje s helmovým systémem prostřednictvím Bluetooth. K zobrazování veškerých informací pak dochází v pravém dolním rohu zorného pole.

A nebylo by to samozřejmě chytré zařízení, kdyby nebylo možné jej spárovat a ovládat z mobilního telefonu – na své si v tomto případě přijdou jak vyznavači smartphonů se systém Android, tak iOS.

Jedna z nejvýznamnějších inovací

Kamerový systém od společnosti Nuviz byl asociací CTA označen za jednu z nejvýznamnějších technologických inovací letošního roku a na veletrhu CES 2018, který se odehraje začátkem ledna v amerického Las Vegas, obdrží ocenění CES Innovation Awards. Stejné ocenění obdrží také chytrá odsávačka mateřského mléka, o které jsme informovali již dříve. [celá zpráva]

Zařízení od společnosti Nuviz je aktuálně v prodeji v přepočtu za 18 000 Kč a je možné jej objednat na webových stránkách výrobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám