Hlavní obsah

Samsung si věří. Bezdrátové pecky nabízí dráž než Apple

Novinky, lez

V českých obchodech se v tichosti začaly prodávat sluchátka Samsung IconX – pecky, které jsou zcela bezdrátové. Jde o přímou konkurenci pro sluchátka AirPods od společnosti Apple. Proti nim nabízí novinka od jihokorejského elektronického gigantu poměrně ambiciózní cenovku.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX (2017)

Článek

Sluchátka AirPods, která byla představena už v loňském roce, se nabízejí za baťovských 4990 Kč. Konkurenční model Samsung IconX, jenž se aktuálně začal prodávat v novém provedení, vyjde o tisícovku dráž – na 5990 Kč.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, jsou ceny bezdrátových sluchátek od Samsungu ještě příznivější, startují na 4490 Kč. V tomto případě jde však o model, který si odbyl premiéru už v loňském roce.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

Zákazníci by se tak neměli nechat zmást, protože novinka nabízí lákadel více než dost. U letošního provedení si hudbu můžete vychutnávat on-line i off-line po stažení skladeb z chytrého telefonu nebo z PC. Stejně tak je ale možné skladby nahrát do vnitřní paměti zařízení, byť k dispozici jsou pouze 4 GB úložného prostoru.

Sluchátka se připojují k telefonu prostřednictvím technologie Bluetooth, přičemž jedno mezi druhým komunikuje také bezdrátově. Jak jsme si mohli vyzkoušet na veletrhu IFA v Berlíně na vlastní kůži, sluchátka překvapivě z uší nevypadávají ani při běhu.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX

Sportovní nadšence jistě potěší zabudovaná aplikace Running Coach, kterou můžete aktivovat pouhým klepnutím na sluchátko. Ta poskytne uživateli aktuální informace o jeho fyzické aktivitě a zároveň ho může vést tréninkem.

Výdrž baterie by se měla pohybovat v bezdrátovém režimu okolo pěti hodin. Součástí balení ale bude i transportní pouzdro se zabudovanou baterií, které dokáže jednou zcela nabít obě vybitá sluchátka.

Bude zajímavé porovnat, jak si nová sluchátka povedou v porovnání s předchůdcem a s konkurenčním modelem od Applu.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX (2016)

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám