Hlavní obsah

Chytré telefony mezi sportovci vedou, nositelná elektronika hraje druhé housle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř třetina Čechů (30 procent) používá pro měření svých sportovních aktivit chytré telefony. Chytré náramky preferuje pět procent lidí, chytré hodinky rovněž pět procent a sporttestery dvě procenta. Více jsou monitorování sportovního výkonu pomocí nositelné elektroniky nakloněni muži než ženy. Tři z deseti lidí také využívají pro sportování potravinové doplňky. Vyplývá to z průzkumu společnosti GfK.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Nejvíce aktivní ve využívání chytrých telefonů při sportu jsou lidé ve věku 18 až 29 let, používá je téměř polovina z nich. Lidé s nižším vzděláním chytré telefony používají dvakrát méně než lidé se vzděláním středoškolským či vyšším. Monitorování sportovních aktivit je nejvíce populární ve Středočeském kraji, naopak v Praze nejméně.

Kromě mobilů, chytrých hodinek a fitness náramků využívají lidé také například sporttestery nebo jednoduché krokoměry bez možnosti připojení k počítači. Nositelná elektronika informuje uživatele mimo jiné o tom, jak rychle běží či jde, jaký má tep či jakou vzdálenost urazil.

Tři z deseti lidí také využívají potravinové doplňky. Obecně největšími uživateli potravinových doplňků pro příležitostný sport jsou lidé s vysokoškolským vzděláním. Nejvíce Češi využívají volně prodejné vitamíny nebo minerály (16 procent). Jako další užívané doplňky při sportu lidé jmenovali fitness tyčinky, kloubní výživu, energizéry a proteinové nápoje.

„Více aktivního sportu, více užívání sportovních potravinových doplňků. I tak by se dal charakterizovat přístup aktivních sportovců - více než ostatní totiž používají prakticky všechny kategorie potravinových doplňků s výjimkou volně prodejných vitamínů a minerálů," dodala Kristina Hanušová z GfK.

Rozdíly mezi chytrými hodinkami a fitness náramky se smývají

Nositelná elekronika je fenoménem dnešní doby. Zatímco ještě v loňském roce byly jednotlivé kategorie přístrojů striktně rozdělené, v poslední době se stále častěji setkáváme s různými hybridy. Zcela se například smývají rozdíly mezi chytrými hodinkami a fitness náramky.

Hybridy se snaží spojit to nejlepší ze světa chytrých hodinek a fitness náramků. Do takových modelů není sice možné instalovat aplikace, ale zase lákají na poměrně příznivou cenovku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám