Hlavní obsah

Rozdíly mezi chytrými hodinkami a fitness náramky se postupně smývají

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nositelná elekronika je fenoménem dnešní doby. Zatímco ještě v loňském roce byly jednotlivé kategorie přístrojů striktně rozdělené, v poslední době se stále častěji setkáváme s různými hybridy. Zcela se například smývají rozdíly mezi chytrými hodinkami a fitness náramky.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky Apple Watch Series 2Video: archív výrobce

 
Článek

Typickým zástupcem chytrých hodinek je model Apple Watch Series 2. Ten byl představen už loni a proti svému předchůdci je zcela přepracován.  Nově s nimi například jejich majitelé mohou plavat, protože jsou vodotěsné.

Zvýšen byl také výkon. V útrobách zařízení se ukrývá dvoujádrový procesor, který je podle informací výrobce až dvakrát rychlejší, což by se mělo pozitivně promítnout do plynulosti celého operačního systému.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 2

Vylepšení se dočkal i dotykový displej, který je dvakrát jasnější. Měl by tedy být daleko lépe čitelný na slunci. Nově je také zabudován GPS adaptér.

Chytré hodinky zároveň umožňují instalovat aplikace, o čemž si mohou fitness náramky nechat tak maximálně zdát. Ty totiž často nemají ani displej a ty úplně nejlevnější zvládnou maximálně počítat kroky.

Propastný cenový rozdíl

Na druhou stranu ceny těch nejlevnějších fitness náramků startují podle Zboží.cz už na méně než tisícovce, zatímco za chytré hodinky zaplatí případní zájemci klidně i více než deset tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Ty nejlevnější fitness náramky nemají ani displej. Na snímku je populární model Xiaomi Mi Band.

V poslední době se však stále častěji setkáváme s hybridy, jež se snaží spojit to nejlepší ze světa chytrých hodinek a fitness náramků. Do takových modelů není sice možné instalovat aplikace, ale zase lákají na poměrně příznivou cenovku, která se často pohybuje v okolo třech, čtyřech tisíc korun.

To je i případ novinky zvané Fitbit Alta HR. Ta má na rozdíl od nejlevnějších modelů OLED displej, který je dostatečně velký a dobře čitelný i na ostrém horském slunci. Zobrazit je na něm možné nejen čas, ale také notifikace odeslané z připojeného chytrého telefonu. Nechybí ani snímač tepové frekvence PurePulse, který si klade za cíl nastavit správný rytmus různých sportovních aktivit.

Foto: archív výrobce

Fitbit Alta HR

Fitness náramek během dne sleduje, kolik kroků uděláte, celkově uraženou vzdálenost, aktivní minuty a spálené kalorie. V noci zase náramek hlídá spánkové fáze a dokáže díky tomu ráno uživatele vzbudit v nejlepší možnou dobu. Přítomen je i režim automatického monitorování tréninku SmartTrack, který pozná sportovní aktivitu, vytvoří o ní záznam a ten pak můžete po synchronizaci analyzovat v aplikaci Fitbit. V noci zase náramek hlídá spánkové fáze a dokáže díky tomu ráno uživatele vzbudit v nejlepší možnou dobu.

V ní se mimochodem dá sledovat monitorovat i přísun potravin a nápojů. Naplánovat je možné i přesnou denní dávku vytížení nebo hubnoucí cíl, ke kterému vás zařízení dovede. Vyzdvihnout si zaslouží i velmi slušná výdrž – bez elektrické zásuvky se Alta HR obejde až pět dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám