Hlavní obsah

Nositelná elektronika byla slepá ulička. Intel s ní končí

Novinky, ort

Nejrůznější fitness náramky a chytré hodinky jsou fenoménem dnešní doby. Přesto prodeje nejsou tak vysoké, jak by si jednotliví výrobci přáli. Už několikátý technologický gigant tak skládá zbraně a z trhu s nositelnou elektronikou odchází. Řeč je o společnosti Intel.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky (ilustrační foto)

Článek

Vedení Intelu tento měsíc v tichosti zrušilo celé oddělení věnující se nositelné elektronice. Byl to právě tento čipový gigant, který se snažil přinášet ještě před pár lety do světa chytrých hodinek a další nositelné elektroniky nejrůznější inovace.

Masového rozšíření se však produkty tohoto výrobce nikdy nedočkaly. A tak se postupně začalo celé oddělení věnující se nositelné elektronice zeštíhlovat – už v loňském roce bylo propuštěno 80 % zaměstnanců.

Podle informací CNBC pak ti zbylí dostali výpověď letos v červenci, kvůli čemuž fakticky celé oddělení zaniklo.

Microsoft to také vzdal

Intel není jediným výrobcem, kterému sázka na nositelnou elektroniku nevyšla. V podstatě stejný scénář v bledě modrém zažila před časem společnost Microsoft. Ta se snažila uspět ve světě se svým chytrým náramkem Band, jehož první verze byla představena už v roce 2014.

Foto: archív výrobce

Chytré náramky Microsoft Band

Vylepšená druhá generace si pak premiéru odbyla o rok později před Vánocemi. Loni jsme se však žádného dalšího modelu nedočkali a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v letošním roce změnit. Americký softwarový gigant totiž již před časem rozpustil skupinu vývojářů, kteří se snažili zprovoznit na náramku Band derivát operačního systému Windows 10.

Analytici přitom ještě nedávno předpovídali odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 měl podle nich trh vzrůst desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám