Hlavní obsah

HTC chystá druhou generaci svých virtuálních brýlí

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už zkraje příštího roku bychom se mohli dočkat druhé generace virtuální helmy HTC Vive. Ta by totiž podle agentury CNA měla být jedním z hlavních taháků nadcházejícího veletrhu CES, který bude tradičně probíhat v americkém Las Vegas.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Článek

O druhé generaci virtuálního headsetu toho zatím není příliš známo. Lze nicméně předpokládat, že konstrukčně se novinka bude velmi podobat aktuálně prodávanému modelu, přinést by však mohla vyšší rozlišení.

Již dříve se spekulovalo také o tom, že helma bude vybavena bezdrátovým transmitterem a vlastní baterií. K počítači by jí díky tomu bylo možné připojit i bezdrátově.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Co umí současný model?

Aktuálně nabízený headset HTC Vive připomíná na první pohled lyžařskou helmu, jejíž hledí je však neprůhledné. V něm jsou umístěny dva displeje s rozlišením 1200x1080 obrazových bodů, z nichž každý promítá video pro jedno oko. Obraz se přitom dokáže obnovit až 90krát za sekundu, což jistě ocení právě herní nadšenci v akčních střílečkách.

Aby bylo zařízení schopno zachytit detailně pohyby hlavy, je vybaveno desítkami různých senzorů. Nejrůznější akcelerometry i gyroskopy dokážou podle výrobce určit polohu ve všech směrech s přesností na desetinu stupně.

Součástí setu jsou i dva bezdrátové ovladače s vibrační odezvou, s dvoukrokovými tlačítky a čelně mířící kamera promítající realitu do virtuálního světa.

Foto: archív výrobce

Jeden z ovladačů, které byly vyvinuty speciálně pro helmu HTC Vive.

Veletrh startuje ve čtvrtek

Veletrh CES 2017 se bude konat tradičně v americkém Las Vegas, startuje ve čtvrtek 5. ledna. První tiskové konference jednotlivých společností startují nicméně už o den dříve.

Letošní ročník je pro organizátory výjimečný, první veletrh CES se totiž konal přesně před 50 lety. Kulatiny se budou podle prvních zpráv slavit především příchodem celé řady zajímavých novinek – na akci by měly být k vidění desetitisíce nových produktů.

Kromě nových tabletů a počítačů budou k vidění také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám