Hlavní obsah

Brýle PlayStation VR se těší velkému zájmu. V některých obchodech jsou nedostupné

Novinky, chm

Virtuální realita v podání společnosti Sony zákazníkům učarovala. Zájem o nové brýle PlayStation VR je tak obrovský, že v některých tuzemských obchodech je novinka již nedostupná. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Přesné prodejní statistiky v celosvětovém měřítku zatím zástupci japonského herního gigantu neprozradili. Například v domovském Japonsku za první čtyři dny od zahájení prodeje speciální helmu koupilo více než 50 000 lidí.

Není bez zajímavosti, že nebývalému zájmu se systém těší také v Česku. Některé obchody hlásily už pár dní po zahájení prodeje vyprodání skladových zásob. Na další várku si tak zákazníci budou v některých případech muset počkat až do příštího měsíce.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Propastný cenový rozdíl

Hnacím motorem kupní síly je v tomto případě patrně příznivá cenovka. Podle Zboží.cz se totiž PlayStation VR nabízí od 10 500 Kč, zatímco konkurenční systémy pro virtuální realitu mají zpravidla dvakrát vyšší cenovku.

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 × 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Na hry i videa

Pro chod PlayStation VR je zapotřebí PlayStation řady čtyři. Právě v tom je zásadní rozdíl ve srovnání s konkurencí, modely Oculus Rift či HTC Vive totiž spolupracují s klasickými počítači. Kvalitou, respektive schopností vtáhnout uživatele do světa virtuální reality, by si však všechny zmiňované verze měly být velmi podobné.

Helmy pro virtuální realitu slouží k prohlížení fotografií a videí, vhod přijdou také při hraní her. Pro řešení od Sony je už nyní k dispozici více než deset titulů, další by měly přibýt ještě před Vánocemi.

Foto: mif, Novinky

Oculus Rift

Foto: archív výrobce

Chytré brýle HTC Vive

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám