Hlavní obsah

Tablet s unikátní obrazovkou zlevnil o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z tabletů, který po Vánocích výrazně zlevnil, je Lenovo Yoga Tablet 2. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné ušetřit rovné tři tisíce korun. Zařízení láká především na unikátní obrazovku – technologii AnyPen.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 2 AnyPen

Článek

Díky technologii AnyPen je možné ovládat dotykovou obrazovku tabletu prakticky čímkoliv – vidličkou, propiskou či obyčejnou tužkou. To se může hodit, když máte špinavé ruce nebo pokud potřebujete přesnější ovládání. Jak jsme se přesvědčili v praxi, pomocí obyčejné tužky se dá na displeji velmi pohodlně, a hlavně přesně kreslit.

Vyzdvihnout si zaslouží i zabudovaný stojánek v tabletu, díky němuž je zároveň možné novinku od Lenova pověsit klidně i na zeď. K čemu je to dobré? Například v kuchyni můžete mít recepty při vaření na tabletu doslova před očima.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 2 AnyPen

Rozměry tabletu Yoga 2 jsou víceméně dány osmipalcovou IPS obrazovkou, která se pochlubí rozlišením 1920 × 1200 pixelů. Pracovní tempo zařízení určuje procesor Intel Atom Z3745, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,86 GHz. K dispozici jsou dále 2 GB operační paměti.

Ještě před Vánocemi se tento přístroj nabízel v tuzemských obchodech za 6990 Kč, podle Zboží.cz je ale nyní Lenovo Yoga Tablet 2 k dostání za 4990 Kč. U některých internetových prodejců je ale možné narazit i na vyšší ceny, a to klidně i o několik tisíc.

Novější nemusí znamenat lepší

Cenu srazil především příchod novějšího modelu. Yoga Tablet 3 je k dostání o tisícovku dráž, ale paradoxně nemusí být lepší volbou. Osmipalcová obrazovka sice také disponuje technologií AnyPen, ale rozlišení je už pouze 1280 × 800 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga Tablet 3

Také kapacita operační paměti klesla z 2 GB na 1 GB a úložného prostoru z 32 GB na 16 GB. Trojka je navíc vybavena operačním systémem Android, zatímco dvojka pracuje s Windows 8.1 a je u ní možné zdarma přejít na novější desítky.

Naopak výhodou je otočná webkamera a integrace LTE modemu. Tím aktuálně dostupná verze předchůdce s cenovkou 4990 Kč vybavena není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám