Hlavní obsah

Nejkrásnější chytré hodinky? TAG Heuer ukázal svoji prvotinu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost TAG Heuer patří mezi ceněné výrobce luxusních náramkových hodinek. Nyní se tato švýcarská dílna vrhla i na trh s nositelnou elektronikou, na tiskové konferenci v New Yorku ukázali její zástupci první chytré hodinky zvané Connected.

Chytré hodinky TAG Heuer Connected Video: TAG Heuer

 
Článek

Chytré hodinky TAG Heuer Connected zaujmou na první pohled svým vzhledem. 46 mm široké a 12,8 mm vysoké pouzdro je vyrobeno z titanu a displej je proti poškození krytý safírovým sklem. Zařízení splňuje certifikaci IP67, je tedy odolný proti vodě a prachu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

TAG Heuer Connected

Na první pohled je přitom novinka prakticky k nerozeznání od klasických náramkových hodinek, a to díky úvodní obrazovce, která vypadá jako klasický analogový chronograf. Design hodinek vychází z modelu Carrera Calibre 5, který se však za „chytrý“ rozhodně označit nedá.

Dotykový panel má úhlopříčku 1,5 palce a rozlišení 360 x 360 obrazových bodů. V útrobách pak tepe procesor Intel Atom při frekvenci 500 MHz. V případě potřeby však tento dvoujádrový čip dokáže nabídnout rychlost až 1600 MHz. Dále je k dispozici 1 GB operační paměti a 4GB úložný prostor.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

TAG Heuer Connected

Běh hodinek obstarává operační systém Android Wear. Po připojení k chytrému telefonu s Androidem nebo s iOS od Applu je možné využívat celou řadu aplikací, kontrolovat e-mail, číst zprávy, obsluhovat alarm či kalendář. Samozřejmě nechybí ani možnost monitoringu denních aktivit uživatele.

Model Connected je od pondělí dostupný v USA, kdy se dostane na tuzemský trh a zda vůbec, zatím výrobce neprozradil. Cena startuje na částce 1500 dolarů bez daní, tedy v přepočtu více než 37 000 Kč.

Foto: archív výrobce

TAG Heuer Connected

Apple má cenu nastavenou ještě výš

Chytré hodinky od společnosti TAG Heuer jsou přímou konkurencí pro Apple Watch ve verzi Edition, tedy pro nejluxusnější model s logem nakousnutého jablka. Ty se v obchodech nabízejí od 10 000 dolarů (přes 250 tisíc Kč). Pro porovnání základní model od Applu stojí 349 dolarů (8800 Kč).

Hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat pouze s iPhonem a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce i navigaci.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Na rozdíl od většiny konkurenčních modelů lze s Apple Watch také telefonovat. Většina chytrých hodinek totiž zvládá pouze zobrazit příchozí hovor a uživatel vždy musí pro jeho uskutečnění vzít do ruky chytrý telefon.

Apple Watch však mají zabudovaný mikrofon i reproduktor, takže je přímo s nimi možné telefonovat podobně jako s bluetooth handsfree. Bez iPhonu v kapse se ale samozřejmě neobejdou, v něm je totiž vložena SIM karta.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Mikrofon zároveň slouží k zadávání hlasových povelů. Apple Watch totiž spolupracují také s virtuální asistentkou Siri, které je možné jednoduše zadávat nejrůznější úkoly, aby například nastavila budík, nebo jí klást otázky o počasí, letech či čemkoliv jiném.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu. Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám