Hlavní obsah

Samsung ukázal obří tablet, vypadá jako stolní počítač

Novinky, ort

Nabídka počítačových tabletů na současném trhu je velmi rozmanitá, lidé tak mohou vybírat z malých i větších tabletů. Společnost Samsung se však snaží nyní uspět na doposud nepříliš probádaném trhu – ukázala nový počítačový tablet, který se podobá nějaké all-in-one počítačové sestavě. Je totiž doslova obrovský, disponuje 18,4 palcovou obrazovkou.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy View

Článek

Drtivá většina aktuálně nabízených tabletů je vybavena sedmi nebo desetipalcovou obrazovkou. Proti nim může novinka nazývaná Galaxy View působit tak trochu jako monstrum. To je ale dáno tím, že jihokorejský elektronický gigant se svým tabletem cílí na úplně jinou skupinu uživatelů.

Novinka zkrátka není určena k tomu, aby se snadno schovala do kapsy a na autobusových zastávkách krátila dlouhé chvíle. Jak už samotný název napovídá, model Galaxy View cílí na filmové nadšence a milovníky multimédií.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy View

Operační systém Android 5.1 je totiž vybaven speciální softwarovou nadstavbou Media UX. Ta by měla usnadnit přístup k různým streamovacím službám a dalšímu video i audio obsahu.

„V Samsungu jsme se zavázali k vytvoření nového řešení, které lidem přinese ty nejlepší mobilní zážitky. Galaxy View je stavěné pro náročné konzumenty video obsahu a digitální zábavy,“ uvedl šéf mobilní divize Samsungu JK Shin.

Nechybí ani LTE

18,4palcová obrazovka má rozlišení Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Pracovní tempo pak udává čipset Samsung Exynos 7580, jehož základem je osmijádrový procesor taktovaný na 1,6 GHz. Dále výbava čítá 2 GB operační paměti a 32 nebo 64GB úložiště.

Samozřejmostí je i 2,1megapixelová kamera na čelní straně, bezdrátové standardy wi-fi a bluetooth, stereofonní reproduktory a v neposlední řadě podpora paměťových karet micro SD. Nechybí dokonce ani slot na nanoSIM, aby stroj mohl přijímat LTE internet.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně je madlo pro snadnější přenášení

Přenášení má usnadnit madlo na zadní straně tabletu, což se přeci jen u zařízení s hmotností 2,65 kg a šířkou téměř půl metru může hodit. Ve vzpřímené poloze Galaxy View stojí díky zabudovanému stojánku v zadní části. Ten může být využit také při položení tabletu – příjemně jej podpírá, aby bylo možné pohodlněji psát na virtuální klávesnici.

Otazník zatím visí nad dostupností novinky. Výrobce neprozradil ani to, za jakou cenu se bude obří tablet prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám