Hlavní obsah

Nová generace nexusů je na světě. Konkurovat budou iPadům a iPhonům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již šestá generace chytrého telefonu Nexus z produkce společnosti Motorola byla odhalena ve středu večer. Společně s novým smartphonem se ukázal také počítačový tablet Nexus 9, který vyrábí tchajwanská společnost HTC. Obě novinky se ukázaly pouhý den před plánovanou tiskovkou společnosti Apple, kde by měly být k vidění nové iPady.

Foto: archív výrobce

Oba nové nexusy vedle sebe

Článek

Nexus 9, který stejně jako v případě všech předchůdců pohání čistá verze operačního systému Google Android, bude konkurovat nové verzi tabletu iPad Air. Ten by měl Apple předvést ve čtvrtek v kalifornském Cupertinu, kam sezval spřízněné novináře. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nexus 9

Jak již samotný název napovídá, telefon Nexus 6 má úhlopříčku šest palců. Jeho displej tak, co do velikosti, překonává nejnovější iPhone 6 Plus od Applu, který disponuje 5,5palcovým dotykovým panelem.

Tablet Nexus 9 se bude prodávat za 399 dolarů (8600 Kč) až 599 dolarů (12 900 Kč). Znamená to podstatné zdražení proti předešlé generaci Nexus 7, která se začala prodávat před 14 měsíci za ceny od 229 dolarů. Telefon Nexus 6 bude podle agentury AP bez smlouvy stát od 649 dolarů (14 000 Kč).

Foto: archív výrobce

Nexus 6

Co na to Apple?

Podle analytiků bude i pro Apple těžké vzbudit o nový iPad větší zájem spotřebitelů v době, kdy je trh přesycen množstvím různých přenosných zařízení s dotykovými displeji.

Segment tabletů, který založil sám Apple prvním iPadem v roce 2010, v poslední době slábne kvůli rozšíření smartphonů s velkými displeji a také kvůli neochotě uživatelů nahrazovat starší modely nejnovějšími verzemi.

Apple by měl ve čtvrtek odhalit menší iPad Mini 3 a druhou generaci většího modelu Air. Podle některých spekulací bude odhalen také zcela nový tablet s logem nakousnutého jablka, který by se měl svými rozměry blížit již malým notebookům. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Oba nové iPady vedle sebe

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám