Hlavní obsah

LG odhalilo svoje první chytré hodinky

Novinky, zgl

Elegantní vzhled, vodotěsná konstrukce a operační systém Android. To jsou hlavní přednosti prvních chytrých hodinek od společnosti LG, které se ukážou na konci května na tiskové konferenci tohoto výrobce. Upozornil nato server Next Power Up.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G WatchVideo: LG

 
Článek

Přestože premiéru si nové hodinky LG G Watch odbydou až 27. května, kde bude zároveň odhalena také nová vlajková loď LG G3, vzhled a některé vlastnosti hodinek již byly prozrazeny nyní. Výrobce totiž odhalil novinku na produktovém videu.

Foto: archív výrobce

LG G Watch

Z toho je patrné, že dotykový displej s úhlopříčkou 1,65 palce a rozlišením 280 x 280 pixelů bude uložen v elegantním kovovém rámečku. Pohodlí by pak měl zajistit silikonový náramek. Na výběr budou dvě barevné varianty – černá a zlatobílá.

Přesné parametry modelu G Watch výrobce zatím neprozradil. Podle některých zahraničních serverů však bude mít novinka 512 MB operační paměti a 4GB úložný prostor. Vše bude obsluhovat operační systém Android.

Foto: archív výrobce

LG G Watch

Na pultech obchodů by se chytré hodinky od společnosti LG měly objevit krátce po premiéře, tedy začátkem června. Ceny by se měla pohybovat okolo čtyř tisíc korun.

Miliónový byznys

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Výrobě chytrých hodinek se již věnují například společnosti Samsung a Sony. Na vlastních modelech pracuje údajně také Microsoft či Apple. Ani jeden z těchto výrobců však zatím oficiálně příchod chytrých hodinek nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám