Hlavní obsah

První tablet od Nokie se začne prodávat ještě letos. Stát bude 10 tisíc korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia odhalila svůj první počítačový tablet letos v říjnu, tehdy ale nebylo vůbec jasné, kdy se novinka dostane na pulty obchodů. Podle informací Novinek by se finská prvotina měla začít prodávat ještě před koncem roku. Zda model Lumia 2520 stihne i Vánoce v Česku, však zatím není jasné.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 2520Video: Nokia

 
Článek

V první vlně by se měl v průběhu prosince tablet od Nokie začít prodávat ve Velké Británii, USA a ve Finsku. Dostupnost Lumie 2520 v dalších státech plánuje výrobce krátce poté. Zda to bude ještě během tohoto měsíce, však není jasné.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

Oficiální prodejní cena bude podle informací Novinek činit 499 USD, tedy v přepočtu zhruba 10 tisíc korun.

První tablet společnosti Nokia má 10,1palcový displej, který je proti poškození chráněn odolným sklem Gorilla Glass. Srdcem novinky je procesor Snapdragon 800 s frekvencí 2,2 GHz.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

U zařízení si Nokia dala záležet na fotoaparátu. Optiku Carl Zeiss doplňuje snímač s rozlišením 6,7 MPx. Nechybí ani technologie Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

K tabletu, který pohání operační systém Windows RT, bude možné zakoupit i celou řadu příslušenství. Nejzajímavější je jistě odpojitelná klávesnice, která dokáže zařízení proměnit v notebook. Tato periferie navíc prodlouží životnost tabletu až o dalších pět hodin.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám