Hlavní obsah

Nejtenčí ultrabook na světě nabízí čeští prodejci za 37 500 korun

Novinky, mif

Čeští prodejci začali nabízet nový ultrabook Acer Aspire S5. Ten zaujme zákazníky především svým tenkým profilem (1,5 cm) – užší notebook aktuálně na trhu nenajdete. Příjemná je i hmotnost 1,35 kg. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné novinku zakoupit za 37 499 korun.

Foto: Acer

Acer Aspire S5

Článek

Aspire S5 odhalila společnost Acer letos v lednu na veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas. Proti svému předchůdci (model Aspire S3) je novinka vybavena výkonnějším, ale zároveň úspornějším procesorem Intel Core z rodiny Ivy Bridge. Díky tomu je výdrž baterie o dvě hodiny delší. Bez elektrické zásuvky se tak Aspire S5 obejde až osm hodin.

Foto: Acer

Acer Aspire S5

V tuzemských obchodech se nabízí zatím jediná konfigurace s procesorem Core i7 s taktem 1,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže sám přetaktovat až na 3 GHz. K dispozici má 4 GB operační paměti a 256GB SSD disk.

Foto: Acer

Acer Aspire S5

Displej má úhlopříčku 13,3 palců a rozlišení 1366 × 768 obrazových bodů. Totožný displej měl i starší model S3. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Intel HD Graphics 4000.

Foto: Acer

Acer Aspire S5

Kompaktním rozměrům musela ustoupit optická mechanika. Zajímavě se výrobce vypořádal s konektorovou výbavou. Protože hrana ultrabooku je příliš tenká, disponuje novinka výklopným panelem na zadní straně. Na něm jsou umístěny dvojice USB 3.0, HDMI a Thunderbolt.

Co jsou to ultrabooky?

Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které data chrání při ztrátě nebo odcizení ultrabooku.

Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. Každý model musí být tenčí než 18 mm. Důraz je kladen také na nízkou hmotnost – všechny nové modely proto neváží ani dva kilogramy.

Proti klasickým notebookům musí každý ultrabook vydržet pracovat na baterii alespoň pět hodin. Nové přístroje musí být také vybaveny plnohodnotnými procesory Intel Core, které jsou ve srovnání s netbooky mnohonásobně výkonnější. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám