Hlavní obsah

Příslušenství, které by nemělo chybět žádnému počítačovému nadšenci

Novinky, Miloslav Fišer

Ovládat počítač myšlenkou? V dnešní době žádný problém. Opravdoví počítačoví experti se ale u svého počítače dozajista neobejdou bez raketometu, který bude chránit jejich stůl za jakýchkoliv okolností. Zpříjemnit den si však můžete i tančící květinou, nebo panáčkem, který si s vámi bude povídat pomocí USB konektoru.

Článek

Bojíte se o bezpečnost svého desktopu nebo jenom chcete vylekat kolegyni u vedlejšího stolu? Pak právě pro vás je určen USB Missile Launcher, tedy přes USB port ovládaný raketomet s možností otáčení, míření a samozřejmě i výstřelu "smrtonosných" raket z pěnové gumy.

:. Ovládací software raketometu. Foto: Archiv

Dostřel u dodávané munice je mezi třemi a pěti metry. Instalace raketometu je velice jednoduchá. Jednoduše do počítače nainstalujete dodávaný software. Ve speciálním programu poté můžete pomocí klávesnice či myši ovládat raketomet, který je k počítači připojený přes USB port.

Klávesnice a myš je v dnešní době již přežitkem

Již od dob prvních dílů hvězdných válek lidé snili o ovládání nejrůznějších věcí pouhou myšlenkou. Netrvalo dlouho a i na náš trh přišel produkt s názvem Neural Impulse Actuator od firmy OCZ, tedy zařízení umožňující ovládání počítače pouze pomocí myšlenek. V podstatě se jedná o čelenku se speciálními EEG senzory.

:. OCZ Neural Impulse Actuator. Foto: Archiv

Signál, získaný pomocí senzorů, je následně vyhodnocen k tomu navrženým zařízením. To potom generuje povely pro počítač. Přístroj lze použít namísto klasické klávesnice nebo tlačítek myši. Své příznivce si specialitka najde především mezi příznivci počítačových her, které znovu posouvá o nemalý krok k realitě.

:. Ovládání počítače myšlenkou je velice jednoduché a pohodlné. Foto: Archiv

K počítači lze zařízení připojit prostřednictvím klasického USB rozhraní. Necelé čtyři tisíce, za které je možné Neural Impulse Actuator koupit, ale rozhodně nejsou malou investicí.

Lásku nejlépe vyjádříte tančící květinou

Pro většinu počítačových nadšenců je počítač vším, proč jej tedy neobdarovat květinou? Umělá kytka Flip Flap od Astrafitu není jen pouhou falešnou náhradou živých rostlin, ale veselým zpestřením, které se pohybuje díky využití solární energie. Téměř "živá" kytka nepotřebuje vodu ani baterie. Rozhodně vám nezabere ani jeden USB port.

:. Astrafit Flip Flap. Foto: Archiv

Fotografie nejbližších neustále sebou

Praktický fotorámeček Genius DPF-111K si jednoduše pověsíte na klíče. K počítači lze rámeček připojit prostřednictvím mini USB rozhraní, které zároveň slouží pro nabíjení interního akumulátoru.

:. Genius DPF-111K. Foto: Archiv

Vnitřní paměť typu flash umožňuje uložení až 42 fotografií. Klíčenka v hodnotě 350 korun má 1,1“ displej o rozlišení 96 x 64 pixelů a na jedno nabití vám dovolí zobrazovat fotografie po dobu až čtyř hodin.

Nahraďte počítačový mikrofon gestikulující postavičkou

Atraktivní postavička Verballs Talking Skype nahrazuje tradiční mikrofon a reproduktory pomocí vlastní zvukové aparatury skryté uvnitř.

:. Astrafit Verballs Talking Skype. Foto: Archiv

Při příjmu hlasu na Skype postavička reprodukuje hlas člověka, se kterým komunikujete, a současně jej imituje pomocí pohyblivých částí - především úst a rukou, jakoby skutečně komunikovala.

:. Astrafit Verballs Talking Skype - Baby, Britney, Mr. V, Striker a Slick. Foto: Archiv

S počítačem propojíte 23 centimetrů vysokou postavičku pomocí rozhraní USB. Verballs jsou dostupné v pěti různých provedeních postavičky - Baby, Britney, Mr. V, Striker a Slick.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám