Hlavní obsah

Za bitcoiny do kina. Řetězec AMC začne prodávat lístky za kryptoměny

New York

Americký řetězec kin AMC Entertainment začne do konce roku prodávat lístky za bitcoiny, etherea, litecoiny a bitcoiny cash. Na Twitteru to ve středu oznámil ředitel podniku Adam Aron. Firma reaguje na rostoucí oblibu kryptoměn, záměr začít přijímat pouze bitcoin společnost oznámila už v srpnu, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O AMC se v poslední době hovořilo zejména v souvislosti s oblibou jejích akcií u části drobných investorů. Té se díky sociální síti Reddit těšila spolu s akciemi prodejce videoher GameStop. „I když si nemyslím, že by to vedlo k tomu, že by některý z těchto coinů ve výsledku zaznamenal parabolický pohyb, je to pro mě jen další úžasný krok v globálním přijetí kryptoměn jako celku,” napsal na tuto síť jeden z jejích uživatelů.

Zájem o kryptoměny projevuje stále více velkých amerických firem. Pro mnohé jsou ale spíš než možným platidlem jen investičním nástrojem. Analytici vyjadřují pochybnosti ohledně schopnosti kryptoměn sloužit jako každodenní prostředek směny kvůli jejich velkým kurzovým výkyvům.

Tento týden se v médiích objevila zpráva, že litecoiny začne přijímat maloobchodní řetězec Walmart. Tato informace se ale později ukázala jako vymyšlená a řetězec ji okamžitě popřel.

Češi nakupují kryptoměny jako zběsilí, v srpnu utratili 200 milionů korun

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám