Hlavní obsah

YouTube blokaci Trumpova kanálu prodloužil nejméně o týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Server YouTube v úterý oznámil, že nejméně o týden prodlouží odcházejícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi zákaz nahrávat videa či sdílet živé přenosy prostřednictvím svého kanálu na této platformě. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Končící prezident Donald Trump

Článek

Trumpa ve středu v Bílém domě vystřídá zvolený prezident Joe Biden. Děje se tak dva týdny poté, co Trumpovi stoupenci vzali útokem Kapitol v době, kdy Kongres potvrzoval výsledky prezidentských voleb.

YouTube 12. ledna Trumpův kanál zablokoval nejméně na týden za porušení pravidel proti podněcování násilí. Prodloužení blokace server v úterý zdůvodnil přetrvávajícími obavami z násilí.

Trump ve videu zveřejněném na youtubovém kanálu Bílého domu dříve v úterý odsoudil „zastavení debaty”. „V Americe netrváme na absolutní konformitě, nevymáháme rigidní doktríny a represivní mluvní kodexy, prostě to neděláme,” řekl.

Předání moci na twitteru bude složitější než při nástupu Trumpa

Internet a PC

Podle expertů a veřejně dostupných příspěvků Trumpovi stoupenci na sociálních sítích otevřeně plánovali protesty na 6. leden poté, co prezident sociální sítě využíval ke zpochybňování výsledků listopadových prezidentských voleb. Sociální sítě po násilnostech v Kongresu čelily kritice, že včas nezakročily.

Aktivisté pohrozili bojkotem YouTube, pokud platforma Trumpa nezablokuje natrvalo, jako to udělal Twitter. Facebook Trumpovy účty zablokoval na dobu neurčitou.

Šéf Alphabetu (mateřské společnosti Googlu) Sundar Pichai minulý týden Reuters řekl, že YouTube zachází s Trumpem stejně jako s jakýmkoli jiným uživatelem a jeho účet nezruší, pokud neporuší zásady služby třikrát za 90 dní.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Joe Biden

Reklama

Související články

Hacker uhádl Trumpovo heslo. Potrestán nebude

Nizozemská prokuratura našla hackera, který uhádl heslo twitterového účtu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Potrestat ho ale nehodlá, neboť se podle ní...

Sociální sítě zablokovaly Trumpovi účet

Sociální síť Twitter přistoupila k nevídané věci, zablokovala účet americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Zákaz dostal na 12 hodin s varováním, že se může...

Výběr článků

Načítám