Hlavní obsah

Volný pád bitcoinu pokračuje. Za týden odepsal už 184 000 Kč

Trh kryptoměn se otřásá v základech, v pondělí se hodnota portfolia 100 nejrozšířenějších virtuálních mincí smrskla na hodnoty z ledna loňského roku. Situace se příliš nezlepšila ani v úterý, výrazný propad je markantní například i u nejznámějších bitcoinů. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Bitcoin měl ještě před týdnem hodnotu 684 720 Kč, v pondělí ráno to bylo ale už jen 591 730 Kč. V úterý ráno se pak kurz propadl až na 499 910 Kč.

Za pouhý týden tak nejznámější kryptoměna na světě odepsala ze své hodnoty už více než 184 tisíc korun. Je to nejhorší výsledek od prosince 2020. Zatím největší hodnotu měl bitcoin loni v listopadu, kdy se jedna virtuální mince prodávala za 1 473 090 Kč.

Svět kryptoměn zasáhlo zemětřesení

Internet a PC
Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Sluší se podotknout, že před úterním polednem kurz poskočil směrem vzhůru až na 541 410 Kč. To ale není nijak překvapivé, neboť po výrazném propadu roste chuť skalních fanoušků, kteří považují nízký kurz za impulz k dalším nákupům. A na zvýšený zájem reaguje kurz bitcoinu prakticky vždy růstem.

Podle serveru CoinDesk je ale aktuální rekordní pokles na téměř třetinovou hodnotu způsoben především rekordní inflací, kvůli které se obecně investoři vyhýbají rizikovějším aktivům, jako je bitcoin. Investoři se také obávají agresivnějšího zvyšování úrokových sazeb v USA, což se negativně podepisuje rovněž na akciovém trhu.

V současnosti navíc prakticky neexistuje kryptoměna, jejíž kurz by byl nyní ve srovnání s uplynulým týdnem vyšší, naopak většina virtuálních mincí ztrácí dvouciferným tempem. Například ethereum mělo před týdnem hodnotu 40 740 Kč, v pondělí ráno to bylo už jen 31 150 Kč. V úterý pak kurz klesl v jednu chvíli až na 26 030 Kč. Před polednem hodnota činila 29 340 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moc visí generace Z na kryptoměnách a NFT

Možnost rychlého zisku mladé lidi vždy lákala k investicím do rizikových aktiv. Pro generaci Z jsou to výrazné cenové výkyvy –⁠ a decentralizovaná povaha –⁠...

Výběr článků

Načítám