Hlavní obsah

Umělá inteligence i bezpečnostní technologie. Alibaba investuje miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding investuje v příštích třech letech do výzkumu a vývoje 15 miliard dolarů (328,3 miliardy Kč). Firma mimo jiné hodlá otevřít v Číně a v zahraničí výzkumné laboratoře zaměřené na umělou inteligenci a bezpečnostní technologie, uvádí se v prohlášení.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Logo společnosti Alibaba na centrále v Pekingu

Článek

Alibaba chce zřídit celkem osm výzkumných laboratoří v Číně, USA, Rusku, Izraeli a Singapuru. Nejnovější expanzi do výzkumu a vývoje firma nazvala Alibaba DAMO Academy a dodala, že jejím cílem je posílit celosvětovou technologickou spolupráci a snížit technologickou propast. Alibaba také hodlá přijmout 100 výzkumníků, v současnosti zaměstnává kolem 25 000 inženýrů a vědců.

Stejně jako konkurenční firmy i Alibaba posiluje své technologické schopnosti v oblasti umělé inteligence a strojového učení, aby lépe mohla zpracovat množství dat, které denně získá od spotřebitelů.

V současnosti má firma vědeckou výzkumnou laboratoř v Kalifornii a od roku 2016 otevřela nová datová centra v Evropě, USA, na Blízkém východě, v Austrálii, Japonsku, Indii a Indonésii. Tato centra mají posílit její aktivity v oblasti cloudových služeb, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám