Hlavní obsah

Televize Seznam má nové zpravodajské studio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělka vysílá Televize Seznam večerní zpravodajství z nového moderního studia, pod kterým je podepsán architekt Jaroslav Holota. Pod jeho taktovkou bylo před lety vytvářeno také mobilní studio Primy. Kromě nového studia se tým Večerních zpráv, které jsou pro diváky připraveny každý den od 18:25, rozrostl také o nové posily.

Foto: Seznam.cz

Nové studio Televize Seznam

Článek

„Nezávislé a kvalitní zpravodajství je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli k tak výrazné změně. Dnešním dnem tak zpravodajství získává nejenom zcela novou znělku, grafickou i hudební výbavu, ale díky spolupráci s renomovanými odborníky na návrh a realizaci televizních studií i nové zpravodajské studio, které odpovídá stále se zvyšujícím technickým nárokům v rámci televizního vysílání,“ prohlásil ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Zdůraznil, že nové studio je vizuálně flexibilní a využívá nové technologické možnosti. „Hledali jsme optimální tvarové, barevné a technologické varianty vybavení studia, abychom docílili lepší komunikace s diváky srze jeho vizuální stránku a využili nové technologické možnosti. Každá myšlenka tak byla zhodnocena z několika hledisek, než se přistoupilo k její realizaci,“ vysvětlil scénograf a architekt studia Jaroslav Holota.

Televize Seznam měla v prosinci rekordní zásah 3,73 milionu diváků

Kultura

Večerní zprávy dostaly i novou grafickou a hudební výbavu, za kterou stojí interní tým Televize Seznam. „Grafickou výbavu Večerních zpráv jsme pojali tak, aby korespondovala se studiem a co nejlépe využila jeho nových zobrazovacích možností. Každá zpráva bude nyní vizuálně jedinečná a vytvoří na obrazovce individuální atmosféru,“ konstatoval Petr Černý, TV Art Director Seznam.cz

„Grafický úvod neboli znělku jsme vytvořili jinak, než je obvyklé, a využili pro to samotný odpočet času, který znělka zpravidla předznamenává. Tato část je tedy nyní více grafická a dynamičtější, než bývá zvykem. Základní barevnost celé zpravodajské relace je koncipována do podvečerních barev s výraznější a přehlednější typografií.“

Diváci se mohou těšit, že v novém studiu Večerních zpráv uvidí vždy dva moderátory. „Není podstatné, jestli se vedle sebe posadí dvě ženy, nebo dva muži, jsme v roce 2022. Prioritou je, abychom ve studiu měli skutečné novináře a lidi s přesahem. Moderátory, u kterých víte, že rozumí tomu, co říkají. Nikoli jen mluvící hlavy, jak je v Česku trochu zvykem. Platí to i pro naše dva moderátory sportu, kteří si obsah relace chystají sami,“ uzavřel Pavel Cyprich, šéfredaktor TV zpravodajství.

Foto: Seznam.cz

Moderátoři zpravodajství Televize Seznam

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám