Hlavní obsah

Stopka od Twitteru? Hackeři ji rychle obešli

Na pouhý jeden den se na Twitteru odmlčel jeden z účtů hnutí Anonymous. Po stopce od provozovatelů sociální sítě si hackeři jednoduše založili úplně jiný účet a ve své aktivitě pokračují dál. Hnutí Anonymous prakticky od začátku války na Ukrajině vyzývá ke kybernetickým útokům na Rusko a samo je také realizuje.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Hnutí Anonymous má na Twitteru přinejmenším stovky různých účtů. Těch populárnějších, které mají stovky tisíc sledujících, je ale jen pár.

Twitter si došlápnul na Anonymous

Internet a PC

V sobotu vystavil Twitter bez bližších informací jednomu z takových účtů stopku, konkrétně šlo o účet @OpsAn0n. „Náš anonymní bratr byl Twitterem zablokován. Twitter začíná cenzurovat účty Anonymous a přitom nechává v provozu účty těch, kteří jsou zodpovědní za ztracené životy, a to včetně nevinných dětí, které byly barbarsky zmasakrované vražedným strojem Putina,“ zlobili se během víkendu hackeři na jednom ze svých dalších účtů.

Kdo by si myslel, že podniknou nějaký sofistikovaný odvetný útok či že se budou snažit zablokovaný účet díky svým dovednostem potají odblokovat, byl by na omylu. Díky tomu, že vystupují na síti hackeři anonymně, jednoduše si v neděli na Twitteru založili úplně jiný účet a ve své aktivitě pokračují od tohoto dne dále.

Právě kvůli anonymitě nemá Twitter moc šancí, jak hnutí Anonymous za nabádání k útokům proti Rusku potrestat. I když bude nějaký účet zablokován, hackeři si obratem vytvoří jiný, o čemž budou všechny své fanoušky informovat na dalších kanálech, které jsou ještě v provozu.

To je zásadní rozdíl proti exprezidentovi USA Donaldu Trumpovi, kterému byl kvůli podněcování k násilnostem zablokován účet trvale. Jiný si přitom zřídit nesmí, alespoň ne pod svým pravým jménem.

Twitter proti oficiálním stránkám Kremlu a dalším ruským státním účtům, které vpád na Ukrajinu bagatelizují, doposud nezakročil. Moskva sice oficiálně zablokovala Twitter – podobně jako další sociální sítě – na území celého Ruska již 4. března, na oficiálních stránkách Kremlu lze ale ještě dohledat tweety z 15. března.

Trump dotweetoval. Jeho zákaz platí navždy

Amerika

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko zakázalo Facebook, Twitter i YouTube

Roskomnadzor, cenzurní úřad internetu, se rozhodl zablokovat přístup k sociálním sítím Facebook, Twitter a YouTube nebo ubytovací službě Booking.com v Rusku,...

Výběr článků

Načítám