Hlavní obsah

Sony čelí patentovému sporu kvůli televizorům a monitorům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dover

Tchajwanský výrobce plochých obrazovek Chimei Innolux obviňuje Sony ze zneužití tří patentů, které firma vlastní. Podala na ni tedy soudní žalobu, čímž se rozšířil jejich soudní spor o údajné zneužití patentové ochrany, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Sony

Článek

Žaloba předložená federálnímu soudu v Doveru obviňuje Sony ze zneužití tří patentů, které Chimei Innolux vlastní. Případ se týká elektronické výroby včetně televizorů, notebooků a digitálních fotoaparátů. Chimei minulý měsíc předložila podobnou federální žalobu v Arkansasu, kde obvinila Sony ze zneužití tří jiných patentů.

Předcházela tomu letos v březnu stížnost na Chimei a další firmy, kterou Sony předložila americké Komisi pro mezinárodní obchod. Sony je obvinila z toho, že zneužívají několik jejích patentů k digitálním televizorům a monitorům.

Spor kolem Chimei má ještě jiné okolnosti. Hlavní státní žalobce Arkansasu minulý týden uvedl, že se přidá ke kolegům ve čtyřech dalších státech americké unie, kteří žalují Chimei a další výrobce obrazovek z tekutých krystalů kvůli podezření na cenovou dohodu, napsala AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám