Hlavní obsah

Samsung dosáhl rekordního provozního zisku 120 miliard korun

Novinky, mif

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics dosáhl ve druhém čtvrtletí rekordního provozního zisku. Podle zveřejněných předběžných výsledků citovaných agenturou Reuters firma vydělala 6,7 biliónu wonů (120 miliard korun), což odpovídá očekávání analytiků. Proti stejnému období loňského roku se provozní zisk zvýšil o 79 procent.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Obrat Samsungu činil ve druhém čtvrtletí 47 biliónů wonů a byl tak mírně nižší než firmou předpokládaných 50 biliónů. Táhly ho především prodeje nového mobilního telefonu Galaxy S III. Naopak u televizí a domácích spotřebičů se společnost zřejmě potýká s větším tlakem na cenu, než se předpokládalo.

Přestože je provozní zisk Samsungu na rekordní úrovni, vedení společnosti se obává problémů s tržbami kvůli krizi v eurozóně. Euro proti korejskému wonu oslabilo od loňského roku o osm procent a je na dvouletém minimu.

"Evropa je náš největší spotřebitelský trh pro elektroniku a možná budeme nuceni zahájit škrty v nákladech a zvýšit prodejní ceny, pokud euro bude dál klesat," řekl Reuters pod podmínkou anonymity jeden z manažerů jihokorejské firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám