Hlavní obsah

Radost byla předčasná, bitcoin opět propadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitcoin prakticky od začátku týdne posiloval, když si postupně připsal ke svému kurzu desítky tisíc korun. V noci ze středy na čtvrtek však přišel zlom, kdy nejznámější kryptoměna na světě naopak citelně ztratila.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Článek

Prakticky celý květen nebyl pro fanoušky kryptoměn příliš příznivý. Kurzy virtuálních měn totiž v čele s bitcoinem výrazně padaly. V tomto týdnu to však vypadalo, že se konečně blýská na lepší časy, když kurz z nedělních 666 620 Kč vystřelil v pondělí na 705 730 Kč.

Ve středu byl kurz dokonce již 741 050 Kč. V noci na čtvrtek ale přišel nečekaný propad, kdy se jedna virtuální mince obchodovala opět za méně než 700 000 Kč. Konkrétně měla hodnotu 686 080 Kč. Kurz tak doslova během pár hodin klesl o bezmála 50 000 Kč.

Kryptoaktiva vlastní každá desátá domácnost v eurozóně. Kupují je i chudí

Internet a PC
Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Ve čtvrtek odpoledne činil sice kurz nejznámější kryptoměny na světě 695 500 Kč, to je ale stále citelně méně než v předchozí den. Navíc přesně před rokem byla hodnota ještě daleko vyšší, jedna virtuální mince se prodávala za 823 310 Kč.

Propad bitcoinu kopírovaly již tradičně i další kryptoměny. Ethereum tak mělo ještě ve středu odpoledne hodnotu 45 450 Kč, během noci na čtvrtek se ale propadla až na 41 280 Kč. Ve čtvrtek odpoledne kurz činil 42 260 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moc visí generace Z na kryptoměnách a NFT

Možnost rychlého zisku mladé lidi vždy lákala k investicím do rizikových aktiv. Pro generaci Z jsou to výrazné cenové výkyvy –⁠ a decentralizovaná povaha –⁠...

Bitcoin se drží nad 700 000 Kč a dál roste

Růst, který nastartoval bitcoin zkraje tohoto týdne, se zatím nezastavil. Naopak nejznámější kryptoměna na světě dál pozvolna posiluje. Pozitivní vývoj kurzu...

Výběr článků

Načítám