Hlavní obsah

On-line hry: Výsledky Mistrovství ČR a SR škol v NFS

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v předchozích letech měli žáci a studenti možnost utkat se v hraní počítačových her - Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS:ProStreet má za sebou finále a my známe nové majitele tří herních počítačů. Jak akce proběhla a co si myslí vítěz? Nejen to se dozvíte v týdenní souhrnu informací z domácího i zahraničního progamingu.

Článek

Novinky z domova

  • Na čtvrtý turnaj AMD.Counter-Strike 1.6 PG Cyber Tour se do heren sítě PG Cyber Café v ČR i na Slovensku sjelo 43 týmů, kromě 10 000 Kč a volných hodin v hernách se hrálo také o body do hodnocení ČMSP. Úlohu největšího favorita potvrdil tým nEophyte, který v průběhu celého turnaje neprohrál ani jediný zápas.
  • Přední domácí organizace Illusion Pictures zabývající se tvorbou videí s herní tématikou vyhlásila vítěze soutěže o video s nejlepší atmosférou. První příčku obsadilo dílko Fear The Movie slovenského tvůrce br0kena, stříbro získává video Hardcore is Over a bronz pak domácí Jance - Popular Girl. Všechna videa můžete stahovat ze stránek pořadatele.
  • Tradiční turnaj ve strategických hrách LanCraft Spring 2k8 se blíží, více než 100 hráčů z ČR i zahraničí se do Rýmařova sjede již o tomto víkendu. Organizátorům se podařily zajistit pěkné finanční odměny v celkové výši 50 000 Kč, nejlépe dotovaným turnajem je Command & Conquer 3: Tiberium Wars s dotací 20 000 Kč. K účasti v C 3 turnaji hráči navíc nepotřebují originální hru, příslušný klíč jim bude zapůjčen na místě zástupcem vydavatele Electronic Arts.
  • Po více než 3 letech se utkaly reprezentace České republiky a Slovenska v Counter-Striku, a to v rámci druhého kola kvalifikace ENC. Oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách, v sestavě ČR se tak objevila trojice z nEophyte a za Slovensko hráli tři hráči FU.sk. Z vítězství se radují Slováci, kteří vyhráli 2:0 na mapy (16:14 a 16:8).

LanCraft Spring 2k7 - ilustrační foto

Novinky ze světa

  • Nejprestižnější světový herní turnaj World Cyber Games se příští rok přesouvá do Číny, konkrétně do města Chengdu. Tamější vláda nabídla nejlepší místo konání (již se tam konaly jiné čínské akce v elektronických sportech) a také finanční garance, pořadatelé ocenili i pokrok, který v Číně progaming v posledních letech udělal.
  • Polská CS divize klanu Meet Your Makers dokázala bez větších problémů obhájit své postavení v Polsku a jasně zvítězila v kvalifikaci na světový turnaj KODE5. V rozhodujícím zápase MYM přehrála klan Frag eXecutors 2:0 na mapy a můžou se těšit na souboje se světovou konkurencí na finále v Moskvě.
  • Na přelomu července a srpna se v Dánsku uskuteční turnaj The Experience LAN ve hře Call of Duty 4 s celkovou dotací 25 000 eur, pozvání od organizátorů dostal i český tým eSuba. Na rozdíl od jiných doposud odehraných CoD4 turnajů by se zde měla představit světová špička včetně týmů z USA a Kanady.
  • Strategická hra Starcraft od Blizzardu oslavila v tomto týdnu 10 let od vydání, se zajímavým projektem přišel tým Meet Your Makers. Od čtenářů svého webu poptává jejich fotky s nápisem "I <3 SC", nejlepší a nejvtipnější fotografové obdrží trička od Blizzardu, MYM a klubový MYM účet.

Čínské město Chengdu, místo konání WCG 2009

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet

Českomoravský svaz progamingu uspořádal v těchto dnech již pátý ročník Mistrovství ČR a SR základních a středních škol, hlavním partnerem soutěže v závodní hře Need For Speed: ProStreet se stal významný výrobce IT produktů – společnost Fujitsu Siemens. Do turnaje se zapojilo celkem 1470 žáků a studentů z 211 českých a slovenských základních a středních škol, kvalifikace byly odehrány v hernách sítě PG Cyber Café v průběhu března a dubna.

Finálový turnaj pro osm nejlepších se uskutečnil ve čtvrtek 10. dubna v pražské herně VOLNÝ PG Cyber Café Nový Smíchov, k vidění byla řada dramatických závodů. Přímý přenos s odborným komentářem vysílala herní televize PG24, diváci zde mohli shlédnout i rozhovory s hráči a následné vyhlášení vítězů. Tři medailisté si odnesli výkonné herní počítače Fujitsu Siemens SCALEO v hodnotě několika desítek tisíc korun, ostatní úspěšní soutěžící vyhráli originální hry od Electronic Arts, volné hodiny v hernách PG Cyber Café, diplomy a další ceny od partnerů turnaje.

Ceny pro nejlepší:

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet 1.-3. místo: počítače Fujitsu Siemens SCALEO Pa 2666

1.-8. místo: originální hry od Electronic Arts, volné hodiny v PGCC

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet - ceny

Jak již bylo zmíněno výše, do finálového turnaje se kvalifikovalo jen osm nejlepších hráčů, řada z nich se zkušenostmi z jiných progamingových turnajů. Velkým favoritem byl Marcel Stružka, obhájce titulu, na rozdíl od dalších hráčů si Marcel přivezl do Prahy i vlastní "nádobíčko" - volant Logitech G25.

Turnaj byl odehrán systémem Full Double Elimination na dva vítězné závody, do finále se probojovali Marcel Stružka reprezentující SŠSD Frýdek-Místek a Filip Hámek z pražského Karlínského gymnázium. Marcel Stružka zvítězil v poměru 2:0 a rozhodl tak o obhajobě loňského titulu. Třetí místo patří Martinu Hruboňovi ze SŠTO Olomouc. Všichni tři medailisté vyhráli herní počítač Fujitsu Siemens SCALEO, dále obdrželi originální hry od Electronic Arts a volné hodiny do heren sítě PG Cyber Café.

Konečné pořadí FS Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet:

Konečné pořadí FS Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet:1. místo: Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)

Konečné pořadí FS Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet:1. místo: Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)2. místo: Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)

3. místo: Martin Hruboň (SŠTO Olomouc)

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet - vítěz Marcel Stružka

Rozhovor s Marcelem Stružkou, vítězem MČR ve hře NFS: ProStreet

Vítěz Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře Need For Speed: ProStreet Marcel "Senna" Stružka rozhodně není v progamingu žádným nováčkem, má na svém kontě např. vítězství z předchozího školního mistrovství, triumf v domácí kvalifikaci na světový turnaj World Cyber Games anebo nedávné vítězství na Diamond LAN v Praze.

Můžeš se stručně představit čtenářům?

Jsem Marcel Stružka, v herním světě jsem známý jako Senna. Studuji Střední školu strojírenskou a dopravní ve Frýdku-Místku a v červnu mi bude 18 let.

Jak jsi spokojen s výsledkem a cenami za vítězství?

Jsem velmi spokojen, nikdy předím taková cena za 1.místo nebyla. Z počítače jsem velmi potěšen a z poháru a dalších cen taky.

Marcel Stružka na Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet

Co si myslíš o organizaci a prostředí finálového turnaje?

Organizace se vcelku povedla, několik problémů bylo způsobeno nestabilitou hry. Na všech kvalifikacích bylo příjemné prostředí, ale tady na Smíchově při finále to bylo nejlepší.

Jak dlouho hraješ hry z NFS série a jak ses na turnaj připravoval?

Dnes už jsou to dva roky, co jsem získal první titul v NFS sérii, takže celkově už to bude něco přes dva roky. Na turnaj jsem se připravoval méně než na předchozí MČR, cca 3x týdně jsem si projížděl tratě.

Jaké auto ze hry Need For Speed bys jednou rád vyzkoušel i na silnici?

Těch aut je více, např. BMW M3 GTR, Pagani Zonda, Lamborghini Murcielago LP640 anebo Porsche Carrera GT. Doufám, že se mi aspoň něco z toho splní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám