Hlavní obsah

On-line hry: Ve školním Mistrovství ČR o 3 počítače

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v předchozích letech se v hernách sítě PG Cyber Café uskuteční Mistrovství ČR a SR základních a středních škol ve hře Need For Speed. Na nejlepší čekají tři výkonné počítače od partnera akce, v dnešním článku si můžete přečíst podrobnosti i rozhovor s organizátorem. Nechybějí ani další informace z domova a zahraničí.

Článek

Novinky z domova

  • Několikanásobní Mistři ČR v Counter-Striku z týmu FU.sk se zúčastní evropského turnaje Samsung Euro Championship (evropská odnož World Cyber Games). Turnaj je součástí německého veletrhu CeBIT a uskuteční se 6.-9. března. Pozváno bylo 16 týmů, FU.sk mohou v případě dobrého losu pomýšlet a umístění v první pětici.
  • Nová sezóna online lig na portálu United-Games.cz startuje, tyto soutěže jsou nyní zařazeny do seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách a budou za ně uděleny ČMSP body. Hráči mohou soupeřit v sedmi hrách: Call of Duty 4, Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, Warcraft III, Warcraft III DotA, Starcraft: Broodwar a Quake 3, LAN finále se uskuteční v herně VOLNÝ PG Cyber Café Velký Špalíček Brno v průběhu června.
  • Přední domácí multiklan NecroRaisers je v potížích, odešla od něj Counter-Strike: Source divize, která patřila na špici ČR. Zástupci NR v rozhovoru připustili, že nebyli schopni dodržovat smlouvy s hráči a vinu dávají jednomu ze sponzorů. Nyní v NR zůstali pouze hráči Medal of Honor a Enemy Territory, uvidíme, co bude dál.
  • Známý český herní portál United-Games.cz připravuje pro své čtenáře novou vychytávku - sázení na výsledky progamingových zápasů. Podrobnosti včera zveřejnil manažer UG Soptik ve svém pořadu na PG24, oproti "konkurenčním" domácím sázkovým projektům přinese řadu novinek.

Turnaj Samsung Euro Championship 2007 - vítězové

Novinky ze světa

  • Počítačové hry jako součást her olympijských? Tak daleko ještě nejsme, ale v čínském Pekingu se kromě klasických sportovců představí i sportovci elektroničtí. Organizace Global Gaming League uspořádá v průběhu letní olympiády turnaj s názvem Digital Games, účast v něm si zajistí hráči a herní týmy pomocí lokálních kvalifikací (podobně jako na WCG či ESWC). Více informací zatím není známo, totéž lze říci o možné účasti českých hráčů.
  • Polská Counter-Strike divize klanu Meet Your Makers (dříve hrála pod názvy Pentagram a PGS) musí do kvalifikace na turnaj Electronic Sports World Cup (ESWC). Poláci sice loni v turnaji zvítězili, ale právo účasti na letošním ESWC patří jejich bývalé domovské organizaci PGS. Ta tak může nasadit zcela nový tým anebo vyslat např. tým složený z redaktorů webu...
  • Na CeBITu se kromě turnaje Samsung Euro Championship uskuteční i finálový turnaj ESL Extreme Masters s celkovou dotací 285 000 dolarů. Postup si zajistilo 10 hráčů ve strategii Warcraft III a 10 týmů v Counter-Striku, nyní už bylo zveřejněno rozlosování a systém turnaje. Ve W3 jsou favorizováni Korejci a Francouz ToD, v Counter-Striku by měli o prvenství bojovat Švédové.
  • Český Counter-Strike tým nEophyte.AVG se vydal na zkušenou do Maďarska, aby v turnaji VistaNet poměřil síly s tamější konkurencí. V základních skupinách nEph problémy neměli, v play-off ale prohráli se dvěma domácími týmy a obsadili až třetí místo. Za něj si odnesli v přepočtu 2900 Kč z celkové dotace 20 000 Kč.

Hráči nEophyte na turnaji v Maďarsku

Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet - další informace

Stejně jako v předchozích letech se i letos žáci a studenti základních a středních škol mohou zapojit do domácího herního mistrovství, zvolenou hrou je závodní Need For Speed: ProStreet. Kvalifikace se uskuteční ve 32 místech České republiky a Slovenska, registrace do turnajů je zdarma a trvá až do 1. března.

Harmonogram:

Harmonogram:16.2.-1.3.2008 - registrace škol do turnaje

Harmonogram:16.2.-1.3.2008 - registrace škol do turnaje17.3.-20.3.2008 - kvalifikace na semifinále

Harmonogram:16.2.-1.3.2008 - registrace škol do turnaje17.3.-20.3.2008 - kvalifikace na semifinále24.3.-27.3.2008 - kvalifikace na semifinále

Harmonogram:16.2.-1.3.2008 - registrace škol do turnaje17.3.-20.3.2008 - kvalifikace na semifinále24.3.-27.3.2008 - kvalifikace na semifinále3.4.2008 - semifinále v Praze a v Brně

10.4.2008 - grand finále v Praze ve studiu PG24

Počítač Fujitsu Siemens SCALEO P - hlavní cena MČR škol.

Organizátoři dotáhli do konce jednání s výrobcem počítačů Fujitsu Siemens, tři nejlepší se tak mohou těšit na počítač Fujitsu Siemens řady SCALEO. Podobně hodnotné ceny prozatím ve školních turnajích k mání nebyly, snad to hráče nabudí k dobrým výkonům. Pěkné ceny ale čekají i na ostatní úspěšné hráče, především půjde o originální hry od Electronic Arts a volné hodiny v hernách sítě VOLNÝ PG Cyber Café.

Ceny pro nejlepší:

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet 1.-3. místo: počítače Fujitsu Siemens SCALEO Pa 2666 + další věcné ceny

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet 1.-3. místo: počítače Fujitsu Siemens SCALEO Pa 2666 + další věcné ceny1.-8. místo: diplom, originální hry od Electronic Arts, volné hodiny v PGCC

9.-16. místo: diplom, reklamní předměty, volné hodiny v PGCC

Závodní hra Need For Speed: ProStreet

Na pár otázek jsem se zeptal hlavního organizátora Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS ProStreet, Jana Grydila:

Proč jste zvolili zrovna hru Need For Speed: ProStreet?

Měli jsme k tomu několik důvodů. Turnaj je určen pro školáky mladší 18 let, takže střílečky typu Counter-Strike nepadají v úvahu. Druhým důvodem je, že NFS se hraje systémem 1v1 a hráči tak nemusí složitě sestavovat týmy a hraje každý za sebe. Roli samozřejmě hraje i to, že české zastoupení Electronic Arts (vydavatele NFS) se k turnajům staví pozitivně a je ochotno jej podpořit cenami pro nejlepší.

Co si myslíš o cenách pro nejlepší?

Jsme rádi, že se nám pořadila dojednat spolupráce se společností Fujitsu Siemens, medailisté se tak mohou těšit na luxusní počítače. Ale ani ostatní nepřijdou zkrátka, využití určitě najdou originální hry od EA a volné hodiny v hernách PG Cyber Café. Myslím, že pro většinu hráčů nejsou ceny hlavní motivací, ale určitě je to potěší. :)

Jakou očekáváš účast? Myslíš, že přijede domácí špička?

Ve všech předchozích školních mistrovstvích jsme překonali 1000 účastníků, podobné to doufám bude i letos. Domácí špičkoví hráči v Need For Speedech jsou většinou mladí kluci, takže si myslím, že určitě budou chtít předvést svůj um i před svými spolužáky. Vždy se ale najde nějaký amatér, který překvapí.

Další informace o turnaji najdete na stránkách ČMSP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám