Hlavní obsah

On-line hry: Čeští CoD2 reprezentanti končí druzí

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finálový zápas turnaje Nations Cup na portále ClanBase je za námi, český tým v něm bohužel proti Nizozemcům neuspěl a končí na stříbrné pozici. Jaké další události se staly v průběhu uplynulého týdne a které W3 týmy si zahrají v nadcházející sezóně Ligy Mistrů? To se dozvíte v dnešních online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • První česká Starcraft: Broodwar soutěž střižená přesně podle obdobných turnájků v Koreji je za námi. Vítězem Pro-Ligy se stal CDS)PredY, když ve finále přehrál svého klanového kolegu CDS)w0ndera 3:1 na mapy.
  • Čeští reprezentanti ve hře Call of Duty 2 nedotáhli do konce svou jízdu Nations Cupem, když ve finále nestačili na Holanďany a podlehli jim 4:13. I získané 2. místo je však velmi slušnou ukázkou úrovně domácího CoD2, navíc se týmy eSuba a inteRaction probojovaly do čtvrtfinále EuroCupu.
  • Zahrajete si občas NHL 07 a chtěli byste si s ostatními zasoupeřit na LANu? Není problém, stačí se zaregistrujete na NHL 07 Party a přijdete 24. února do pražské herny AMD PG Cyber Café Anděl. Na nejlepší čekají věcné ceny od společnosti Logitech a lístky na hokejové play-off.
  • Nedávno vyhlášený "inzerát" multiherního klanu NecroRaisers se setkal se slušným ohlasem komunity, z došlých přihlášek si NR vybrali trojici nových manažerů, kteří se budou starat o kontaktování sponzorů a jednání s nimi. Všichni tři již za sebou mají úspěšné působení v týmu ReFlection, nyní se tedy můžou ukázat v NR.

NHL 07 - ilustrační foto.

Zdroj: www.electronicarts.cz

Novinky ze světa

  • Tvůrci hry Quake 4 ze společnosti iD Software reagují na četné stížnosti herní komunity a vydávají patch 1.4, prozatím beta. V něm jsou opraveny hitboxy a další drobné chyby, je vylepšen síťový kód a hlavně je přidána Quake 4 TV, což umožní jednodušší sledování zápasů.
  • Jak vidí hráče počítačových her Nor bsl, ex-člen týmů eoLithic či MiBR? Na jednu stranu oceňuje úroveň hry a poctivý trénink, na druhou stranu se obouvá do nadávek a řevnivosti mezi jednotlivými hrami. Celý článek si můžete přečíst na stránkách Catch-Gamer.
  • Multiherní klan Four Kings má problémy, když jeho Counter-Strike divizi opustil nadějný hráč DaY a přešel ke konkurentům z Meet Your Makers. Four Kings proto museli zrušit svou účast na velkém evropském turnaji SHG Open v Dánsku a nyní se budou poohlížet po náhradě.

Counter-Strike - ilustrační foto.

Zdroj: www.progamers.cz

11. sezóna týmové W3 soutěže WC3L

Když před lety několik německých kamarádů zakládalo soutěž Go4WC3, jistě netušili, jakou odezvu vyvolají. Posléze se dali dohromady s ESL, rozjeli novou soutěž Warcraft III Champions League (WC3L), sehnali sponzory a získali pro ni i špičkové hráče.

V tomto týdnu startuje 11. sezóna této týmové soutěže (hrají se 4 zápasy 1v1 a 1 zápas dvojic), stejně jako v předchozím ročníku uvidíme 12 týmů. Titul obhajují Four Kings, stříbrní byli v uplynulé sezóně Meet Your Makers, bronz brali World Elite. Všechny tyto týmy si samozřejmě dělají naděje na medaile i letos, ostatní klany ale také posilují, a tak rozhodně nemá nikdo nic jistého.

Four Kings (4K) - minule 1.

Základem sestavy obhájců titulu je holandsko-francouzská dvojice Grubby - ToD. Oba své zápasy většinou bez problémů vyhrávají, navíc spolu tvoří i velmi solidní 2v2 tým. Ostatní hráči 4Kings si ale již drží výkonnostní odstup - Nor Creolophus občas zahraje výborně a občas zklame, chorvatský night elf Zeus[19] pak už má svá nejlepší léta za sebou. Uvidíme, jestli 4K přece jen nepřivedou některého z Korejců, ale i bez nich budou patřit na špičku.

- Grubby (Nizozemí)

- Grubby (Nizozemí)- ToD (Francie)

- Grubby (Nizozemí)- ToD (Francie)- Creolophus (Norsko)

- Grubby (Nizozemí)- ToD (Francie)- Creolophus (Norsko)- Zeus[19] (Chorvatsko)

- FuRy (Švédsko)

Four Kings na LAN finále 10. sezóny WC3L.

Foto: www.gotfrag.com

Meet Your Makers - minule 2.

MYM staví hlavně na korejských hráčích, jediným "neKorejcem" je Číňan YellOw. Body se však čekají od jiných - dva undeadi Lucifer a Susiria by měli hrát všechny singlové zápasy, doplňovat je nejspíš bude Moon. Ten prodloužil smlouvu s MYM (ale s platovým navýšením) a bude muset ukázat, že poslední dobré výsledky nebyly náhodné a že se dostává do své staré formy.

- Lucifer (Jižní Korea)

- Lucifer (Jižní Korea)- Susiria (Jižní Korea)

- Lucifer (Jižní Korea)- Susiria (Jižní Korea)- Moon (Jižní Korea)

- Lucifer (Jižní Korea)- Susiria (Jižní Korea)- Moon (Jižní Korea)- Storm (Jižní Korea)

- Lucifer (Jižní Korea)- Susiria (Jižní Korea)- Moon (Jižní Korea)- Storm (Jižní Korea)- EVE (Jižní Korea)

- Lucifer (Jižní Korea)- Susiria (Jižní Korea)- Moon (Jižní Korea)- Storm (Jižní Korea)- EVE (Jižní Korea)- FoCuS (Jižní Korea)

- YellOw (Čína)

World Elite (WE) - minule 3.

Korejsko-čínská sestava WE patřila i v minulém ročníku k favoritům na nejvyšší příčky, ale kvůli problémům s vízy pro některé hráče se nemohli WE zúčastnit LAN finále v plné síle. Hlavní hvězdou WE je bezpochyby čínský human Sky, o jeho kvalitách svědčí např. vítězství na World Cyber Games. Slušné výsledky se očekávají i od Korejců ReMinDa s Lynem, stále se zlepšuje Číňan TeD.

- Sky (Čína)

- Sky (Čína)- TeD (Čína)

- Sky (Čína)- TeD (Čína)- suhO (Čína)

- Sky (Čína)- TeD (Čína)- suhO (Čína)- ReMinD (Jižní Korea)

- Sky (Čína)- TeD (Čína)- suhO (Čína)- ReMinD (Jižní Korea)- SoJu (Jižní Korea)

- Sky (Čína)- TeD (Čína)- suhO (Čína)- ReMinD (Jižní Korea)- SoJu (Jižní Korea)- Lyn (Jižní Korea)

- ReiGn (Jižní Korea)

Korejský hráč Moon - jedna z hvězd týmu MYM.

Foto: www.gotfrag.com

mousesports (mouz) - minule 4.

Mezinárodní sestava mousesports prošla několika změnami, tou nejvýznamnější je větší zapojení čínských hráčů z partnerského týmu Hacker. Nejlepším hráčem uplynulé sezóny však byl švédský hráč SaSe, který jako jediný porážel i hráče světové špičky. Ostatní členové (mezi nimi i jediný Čech Giacomo) sice občas zahráli slušně, ale jindy se jim nedařilo a mouz tak velmi dlouho bojovali o samotný postup na LAN finále.

- SaSe (Švédsko)

- SaSe (Švédsko)- Giacomo (Česká republika)

- SaSe (Švédsko)- Giacomo (Česká republika)- Happy (Rusko)

- SaSe (Švédsko)- Giacomo (Česká republika)- Happy (Rusko)- TitaN (Rusko)

- SaSe (Švédsko)- Giacomo (Česká republika)- Happy (Rusko)- TitaN (Rusko)- Fly100% (Čína)

- Sai (Čína)

A jak jsou na tom ostatní? Vždy velmi silní SK Gaming letos o první příčky bojovat nebudou, odešli jim dva korejští hráči Sweet a Zacard a SK situaci vyřešili sloučením své mezinárodní a německé divize. Výrazně lépe by na tom měli být wNv (s Číňanem xiaOt a Korejcem FoVem), dobré výsledky se dají očekávat i od Fnatic (Fin Satiini, Rus Xyligan), překvapit může čistě korejská sestava NoA. Boje v základních skupinách začínají již zítra, LAN finále se opět uskuteční v Německu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám