Hlavní obsah

On-line hry: Turnaj o statisíce dolarů i hodinky Rolex

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu bylo v New Yorku odehráno finále turnaje World Series of Video Games, v němž hráči z celého světa soupeřili o 240 000 dolarů v hotovosti (cca 5 miliónů Kč) a další výhry od partnerů. Reportáže z turnaje přenášela hudební stanice MTV, v nabité konkurenci se představil i český hráč Giacomo. Nejen o tom bude dnešní článek o online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Hned dva nováčky přivítal ve svých řadách český reprezentační výběr ve hře Starcraft: Broodwar. Místa mezi nejlepšími si v kvalifikačním turnaji a následných duelech vybojovali w3c]Lord.Ghoust a SkyR.Doom]DK[, na svá první představení v českém dresu si ale oba musí ještě chvíli počkat.
  • O víkendu se v hernách sítě PG Cyber Café uskutečnil mezihernový turnaj ve hře Call of Duty, nejlepší formu z přihlášených 23 týmů ukázali Norway GamerZ, když ve finále přehráli Dark Brotherhood v poměru 11:7. 
  • Nezahálí ani národní tým ve hře Vietcong, který rozdrtil dalšího soupeře v ClanBase Nations Cupu. Tentokrát byla na řadě Itálie a jasným vítězstvím 11:0 jsme položili pevné základy k postupu ze skupiny. Pokud v posledním zápase čeští hráči zvítězí nad Velkou Británií, do dalších bojů postoupí z 1. místa ve skupině.
  • Zajímavou možnost přichystal pro příznivce týmové hry Enemy Territory portál GameZone. Pod názvem ET: Frozen Cup se totiž mezi Štědrým dnem a Silvestrem uskuteční speciální turnaj o věcné ceny a body do dlouhodobého hodnocení Českomoravského svazu progamingu. Registrace probíhají až do 20. 12., začátek je naplánován na 25.12.

Mezihernový turnaj LYNX.Call of Duty 6/06

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Pořadatelé prestižního turnaje World Cyber Games se pilně připravují na příští ročník a stejně jako v předchozích letech předkládají hráčům anketu týkající se výběru her. Hlasovat můžete v pěti kategoriích, anketu najdete na oficiálních stránkách soutěže - www.worldcybergames.com
  • Americký zpravodajský portál GotFrag patří k nejvýznamnějším v oboru a stojí za řadou úspěšných projektů. Nyní přichází ve spolupráci s Beckett Media s časopisem o progamingu, který se bude jmenovat eSports Gamer. Předplatné na půl roku (6 čísel) stojí 12.99 USD, v časopise by čtenáři měli nacházet profily hráčů, strategie anebo reportáže z turnajů. 
  • Již v sobotu v USA začíná turnaj CPL Winter, ve kterém si přední světoví hráči Counter-Striku a Quake 4 zahrají o desetitisíce dolarů. Řada hráčů se již představila na turnaji WSVG, nyní tak absolvují druhou akci ve dvou víkendech.

Turnaj CPL v roce 2005 - ilustrační foto

Zdroj: www.gotfrag.com

World Series of Video Games - kdo vyhrál a kdo ne?

Řada světových turnajů si dělá zálusk na titul toho nejvýznamnějšího a každý z nich se o to snaží jiným způsobem - WCG svou asociací s olympiádou, ESWC přístupem k divákům a kamarádskou atmosférou, CPL těží z pozice "toho nejstaršího". Nyní mají nového soupeře, série World Series of Video Games má za sebou sice teprve první ročník, ale přesto se organizátorům podařilo přilákat řadu předních hráčů a vzbudit pozornost médií.

Není divu, vždyť organizátoři sehnali prizemoney 240 000 dolarů v hotovosti, navíc podepsali lukrativní partnerské smlouvy s výrobci počítačů a také s výrobcem hodinek Rolex. Každý účastník světového finále si tak odváží nadupaný počítač, vítězové turnajů budou moci ve škole / před kamarády machrovat s "rolexkami".

Counter-Strike

Nejštědřeji dotovaným turnajem je prakticky vždy Counter-Strike a ani tady to nebylo jiné. V lokálních kvalifikacích si postup do USA vybojovalo 10 týmů, největší naděje vkládali Evropané do elitních švédských týmů a také do vítězů WCG z polského Pentagramu, Američané sázeli na Team 3D. Všem ale vypálili rybník němečtí Alternate aTTaX, kteří neprohráli ani jediný zápas a ve finále porazili americké 3D po prodloužení 21:16.

1. místo: Alternate aTTaX (Německo) - 50 000 USD, 5x hodinky Rolex

1. místo: Alternate aTTaX (Německo) - 50 000 USD, 5x hodinky Rolex2. místo: Team 3D (USA) - 20 000 USD

3. místo: fnatic (Švédsko) - 10 000 USD

Warcraft III

Turnaj ve W3 se potýkal s neúčastí několika předních hráčů, kteří dali přednost turnaji IEST v Číně. Čeští diváci se ale mohli těšit na představení našeho hráče Giacoma, i když nepatřil k favoritům. Předturnajové prognózy se bohužel naplnily a Giacomo se neprosadil ani proti pozdějšímu vítězi Grubbymu ani proti FoVovi z Jižní Koreje a končí na děleném 5.-6. místě. Finálovým soupeřem Grubbyho byl další jihokorejský borec Sweet, v tomto zápase zvítězil Holanďan 2:0 na mapy.

1. místo: 4K^Grubby (Nizozemsko) - 20 000 USD, hodinky Rolex

1. místo: 4K^Grubby (Nizozemsko) - 20 000 USD, hodinky Rolex2. místo: SK.Sweet (Jižní Korea) - 10 000 USD

3.místo: wNv.FoV (Jižní Korea) - 5 000 USD

Quake 4

Porazí konečně někdo švédského hráče SK.Toxica anebo ne? To byla hlavní otázka Quake 4 turnaje, v němž své kvality znovu potvrdil americký mág Fatal1ty. Ani jeho zkušenosti z mnoha FPS her však na mladého Švéda nestačily a ten tak znovu rozdrtil veškerou konkurenci. Bronzový stupínek obsadil další americký hráč Socrates, překvapivě vyhořel italský borec Stermy.

1. místo: SK.Toxic (Švédsko) - 20 000 USD, hodinky Rolex

1. místo: SK.Toxic (Švédsko) - 20 000 USD, hodinky Rolex2. místo: Fatal1ty (USA) - 10 000 USD

3. místo: Socrates (USA) - 5 000 USD

Organizátorům WSVG se podařil velmi slušný turnaj a rozhodně mají na to, aby byl jejich turnaj počítán mezi největší. K tomu ale musí rozšířit počet kvalifikací, aby měli možnost i hráči z dalších koutů světa.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropská CoD2 LANka v Paříži

V Paříži se o víkendu uskutečnila kvalitně obsazená LAN party zaměřená čistě na týmovou bojovku Call of Duty 2. Českého diváka určitě potěší, že do Francie...

Výběr článků

Načítám