Hlavní obsah

Microsoft pozastavil stahování Windows z ruských IP adres

Společnost Microsoft pozastavila možnost stahování operačních systémů Windows 10 a Windows 11 z ruských IP adres. V jiných zemích problémy se stahováním nejsou.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Windows 11

Článek

Americká společnost patří k firmám, které již v březnu letošního roku pozastavily svoje aktivity v Rusku. V sobotu se redaktoři ruského serveru CNews, který se zaměřuje na informační technologie, přesvědčili o problémech se stahováním operačních systémů z ruských IP adres.

Microsoft se zatím oficiálně k omezení stahování nevyjádřil, na ruské uživatele však při pokusu o získání Windows 10 a 11 čeká chybová hláška. Problémy jsou hlášeny i při stahování některých dalších doplňků, například Media Creation Tool.

Vévodil statistikám nejoblíbenějších prohlížečů. Nyní končí

Software

Redaktoři CNews přispěchali s náhradním řešením pro ruské uživatele, kterým doporučuje změnit svoji IP adresu na zahraniční. K tomu je však údajně potřeba změnit i jazyk webu.

Operační systém Windows je nejpoužívanějším na světě. Zabírá přibližně tři čtvrtiny světového trhu. Zbývající čtvrtinu tvoří uživatelé využívající operační systém macOS od společnosti Apple a přibližně dvě a půl procenta uživatelů používají Linux.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám