Hlavní obsah

Křišťálová Lupa 2011: Hvězdou českého internetu je Seznam.cz

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu proběhlo finální hlasování ankety Křišťálová Lupa 2011, která oceňuje nejoblíbenější projekty českého internetu. Největší hvězdou je podle hlasujících společnost Seznam.cz, která získala prvenství v kategorii All Star. Na druhém místě se umístil Google.cz a na třetím iDnes.cz.

Foto: Novinky

Křišťálová Lupa 2011

Článek

Seznam.cz získal ocenění také v kategorii Nástroje a služby se svým mapovým serverem Mapy.cz. Na jeho úspěchu se jistě podepsala i vylepšení, která vývojáři představili letos v květnu. Řeč je například o efektnějším vyhledávání na mapě, nových fotografiích nebo zajímavých informacích nejen o turistických místech. [celá zpráva]

„Přidali jsme podrobné texty a fotografie k desítkám tisíc lokalit a zajímavostí v celé ČR. Kromě nových dat na Mapy.cz přibyly i zcela nové funkce, které nenajdete u žádného konkurenčního serveru. Pokud vyhledáte například konkrétní ulici, celá se vám v mapě zvýrazní červenou barvou, takže je na první pohled patrné, odkud a kam vede,“ vyzdvihl již dříve přednosti novinky Adam Chvaja, produktový manažer serveru Mapy.cz.

V kategorii Nástroje a služby na druhém a třetím místě skončily servery jízdnířády.cz a Wikipedia.cz. Mapy.cz slavily úspěch také v kategorii Mobilní služba. Není se čemu divit, aplikace Mapy.cz je dostupná téměř pro 200 nejrůznějších typů mobilních telefonů a počítačových tabletů. Další místa obsadily Recepty pro iPad a multiplatformní vysílání České televize.

Za nejlepší zájmový web letošního roku byly vyhodnoceny stránky ČSFD.cz, za nimiž skončily servery Živě.cz a dTest.cz. V kategorii Zpravodajství pak iDnes.cz. Novinky.cz skončily druhé a Aktuálně.cz třetí. Nejlepší platformou pro internetové obchodování je Aukro.cz, druhá je Alza.cz a třetí Heureka.cz.

Nejpopulárnější One(wo)man show je 1000 věcí, co mě serou, v Globálních projektech českých tvůrců Socialbakers.com, Inspirací roku je Respekt pro iPad, ve vyhledávačích vyhrál Google, Projektem roku jsou webové a mobilní aktivity České televize a osobností roku je Tomáš Čupr, spolumajitel a zakladatel serveru Slevomat.cz.

Anticenu si z ankety Křišťálová Lupa 2011 odnesl přílepek loterijního zákona o cenzuře internetu poslance Farského. Druhým adeptem na vítězství byl projekt Bezdrátová Praha a třetím ČTÚ a jeho špatná regulace telekomunikačního trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám