Hlavní obsah

Klávesnice s obrazovkami na tlačítkách přichází na trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Art Lebedev jako jedno z nejznámějších designových studií v Rusku uvede v červnu na trh nevšední model počítačové klávesnice. Optimus mini three keyboard obsahuje sice pouze tři ovládací prvky, každý z nich je však vybaven vlastním OLED displejem.

Článek

Optimus mini three je zmenšenou variantou klasické QWERTY klávesnice, která se podle studia Art Lebedev měla dostat na trh v závěru tohoto roku. [celá zpráva] Firma však pravděpodobně svému slibu nedostojí a namísto plnohodnotného zařízení uvádí verzi "mini".

Mini se třemi klávesami o rozměrech 20mm x 20mm, kdy každá obsahuje malou OLED (organic light-emitting diodes) obrazovku s rozlišením 96 x 96 pixelů, se podle vývojářů objeví na trhu 15. června. V republikách na území bývalého Sovětského svazu by se však přístroj mohl prodávat již o deset dnů dříve.

Vyjímečnost přístroje spočívá v tom, že jeho uživatel si pro každou aplikaci může nastavit, jakým grafickým prvkem se na povrchu klávesy projeví.

Zástupci studia Art Lebedev již v současnosti přijímají na klávesnici Optimus mini three předobjednávky. Za jeden kus požadují 120 dolarů, tedy přibližně 2900 korun.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Periferie, která mění symboliku kláves

Designérské studio Art Lebedev připravilo návrh klávesnice Optimus, která mění svůj vzhled v závislosti na potřebě uživatele. Každý z ovládacích prvků je proto...

Výběr článků

Načítám