Hlavní obsah

Hackeři zablokovali web francouzského ministerstva vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Hackeři z hnutí Anonymous napadli a zablokovali některé webové stránky francouzského ministerstva vnitra. S odvoláním na poškozený úřad to v pondělí uvedla agentura AFP.

Článek

Útok byl veden v neděli tradiční metodou skupiny Anonymous, tedy přetížením serveru velkým množstvím připojení. Zablokované internetové stránky se již zprovozňují, sdělilo v pondělí ráno ministerstvo. Upřesnilo, že napadený web se zabývá přistěhovalectvím ve Francii.

Hnutí reagovalo na to, že Paříž podporuje protipirátská opatření ve světě. Ve čtvrtek v Tokiu podepsalo 22 členských zemí Evropské unie včetně Česka protipirátskou smlouvu ACTA. [celá zpráva]

Hnutí Anonymous poté napadlo i některé české a slovenské servery včetně stránek vlády. [celá zpráva]

Bouře kyberzločinu

Počítačová kriminalita je na vzestupu. Podle výzkumné agentury The Future Laboratory nás ale nejkrušnější chvíle ještě čekají. Bezpečnostní experti dokonce hovoří o příchodu bouře kyberzločinu, která se dotkne většiny uživatelů internetu.

Počítačové podsvětí je podle zprávy agentury The Future Laboratory, která byla vypracována pro antivirovou společnost AVG, stále důmyslnější a hůře odhalitelné. To samé platí i o nových virech a trojských koních. Katastrofický scénář dokresluje fakt, že lidé jsou při brouzdání na internetu méně opatrní a velice často podceňují zabezpečení počítačů i mobilů. [celá zpráva

Hnutí Anonymous

Anonymous je mezinárodní skupina hackerů bez pevné organizační struktury. Aktivisté se většinou zapojují do ad hoc "operací" různého druhu. Známá je především díky útokům na firmy, které vypověděly spolupráci kontroverznímu portálu WikiLeaks. Mezi terči hackerů byla například firma MasterCard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám