Hlavní obsah

Blýská se na lepší časy? Bitcoin posílil o tisíce dolarů

Kurz bitcoinu se během pondělí propadl na nejhorší hodnotu za poslední půlrok, v úterý ale nejznámější kryptoměna na světě citelně posílila – o více než čtyři tisíce dolarů (86 880 Kč). Vzestupnou tendenci má také hodnota dalších kryptoměn. Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Kurz klesl v pondělí až na 33 070 dolarů (718 020 Kč), což je suma, za kterou se naposledy bitcoiny obchodovaly v druhé polovině července. V úterý hodnota povyskočila až na 37 500 dolarů, tedy v přepočtu 814 520 Kč.

Oslavy ale ještě nejsou rozhodně namístě, maxim z minulého týdne totiž bitcoin ani zdaleka nedosahuje. Tehdy se jedna virtuální mince obchodovala za 43 494 dolarů (944 710 Kč). Připomeňme, že loni v listopadu byl stanoven nový rekord 68 990 dolarů (1 498 490 Kč).

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Lednový propad byl způsoben podle serveru CoinDesk po ztrátách na akciových trzích ve Spojených státech, kde oslabovaly zejména akcie technologických firem. Jejich index Nasdaq Composite minulý týden oslabil téměř o pět procent.

Příliš optimistické zprávy nepřinesl ani širší trh, například index S 500 zaznamenává ztráty již třetí týden v řadě. Na podobné poklesy zpravidla investoři reagují odprodejem rizikových aktiv, což jsou kvůli vysoké volatilitě také bitcoiny a další kryptoměny.

Bitcoin dál padá. A celý kryptoměnový trh s ním

Internet a PC

Nákupy ve „výprodeji“

Nejnižší kurz za poslední půlrok ale patrně přiměl fanoušky nejznámější kryptoměny, aby ve „výprodeji“ – tedy s výraznou slevou v porovnání s minulým týdnem – přikoupili další virtuální mince s vidinou toho, že kurz začne zase stoupat. Právě zvýšený zájem se promítl do rostoucí hodnoty.

Není to navíc případ pouze bitcoinu, pozvolna oživuje prakticky celý trh virtuálních mincí. Kurz vzrostl u drtivé většiny nejznámějších kryptoměn alespoň o jednotky procent.

Foto: repro coindesk.com

Situace na trhu s kryptoměnami v úterý 25. ledna 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám