Hlavní obsah

Bitcoin posiluje, vrátil se nad 40 000 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurz bitcoinu se ve středu po pádu z minulého týdne vrátil nad pomyslnou hranici 40 000 dolarů, což odpovídá 900 320 Kč. Růst kurzu je patrný také u dalších kryptoměn, například u etherea. Vyplývá to z informací burzy CoinDesk.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Článek

„Ukrajinská krize nadále otřásá trhy napříč všemi oblastmi. Týká se to i trhu s kryptoměnami, který byl minulý týden oslaben po krátkodobé rally. Bitcoin zahájil minulý týden obchodování v rozmezí 38 000 amerických dolarů (855 400 Kč), potom v polovině týdne vzrostl na více než 42 000 dolarů (945 440 Kč),“ prohlásil Simon Peters, analytik trhů s kryptoměnami ve společnosti eToro.

Podle něj se tak stalo díky informacím o nařízení amerického prezidenta Joea Bidena, které se týkalo kryptoměn. „Výkonné nařízení stanovilo hlavní cíle pro americké instituce, které mají položit základy lepší regulaci, ale krom náznaků o připravovaném americkém digitálním dolaru obsahovalo jen málo podstatných informací,“ doplnil Peters.

Objem obchodů s kryptoměnami v Česku v únoru klesl o 100 milionů korun

Internet a PC

Nový týden bitcoin otevíral kurzem 37 734 dolarů (849 770 Kč), ve středu během ranní špičky pak hodnota byla dokonce 41 693 dolarů (938 930 Kč). Před polednem kurz klesl na 40 578 dolarů (913 820 Kč), stále se však držel nad čtyřicetitisícovou hranicí.

Ethereum se na začátku tohoto týdne obchodovalo za 2505 dolarů (56 410 Kč), ve středu se kurz vyšplhal až na 2732 dolarů (61 520 Kč).

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty etherea za poslední týden

Reklama

Související témata:

Související články

USA zabavily bitcoiny za desítky miliard

Americké ministerstvo spravedlnosti zabavilo bitcoiny v hodnotě asi 3,6 miliardy dolarů (přes 76,5 miliardy korun) při vyšetřování spojeném se skoro šest let...

Ruská agrese srazila svět kryptoměn na kolena

Ruská invaze na Ukrajinu zasáhla i svět kryptoměn. Nejznámější bitcoiny vykázaly ve čtvrtek nejhorší výsledek v letošním roce, dvouciferným tempem ztrácí...

Výběr článků

Načítám