Hlavní obsah

Záplata opravuje kritickou chybu Flash Playeru, kterou zneužívají piráti

Novinky, mif

Společnost Adobe vydala na konci minulého týdne mimořádnou záplatu pro kritickou bezpečnostní chybu v oblíbeném programu Flash Player. Tu už začali zneužívat počítačoví piráti k šíření vyděračských virů, s její instalací by tak uživatelé neměli otálet.

Foto: repro adobe.com

S instalací aktualizace by uživatelé neměli otálet. (Ilustrační foto)

Článek

Chyba se týká všech podporovaných platforem, tedy operačních systémů Windows, Mac OS X či Chrome OS, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Prostřednictvím chyby mohli kyberzločinci propašovat na cizí počítač prakticky jakýkoli škodlivý kód, případně jej zcela ovládnout na dálku. Mohli se tak snadno dostat k uloženým datům, případně odchytávat přihlašovací údaje na různé webové služby.

Jak se minulý týden ukázalo, přesně to počítačoví piráti dělají. Chybu začali prakticky okamžitě po jejím objevení zneužívat.

Právě kvůli tomu vydali během pár dní po odhalení vývojáři společnosti Adobe aktualizaci, která ji opravuje. Stahovat update je možné buď prostřednictvím automatických aktualizací, nebo přímo z webových stránek společnosti Adobe.

Piráti se zaměřují na Flash Player často

Flash Player používají k přehrávání videí na internetu stovky miliónů lidí. Právě kvůli velké popularitě se na něj často soustřeďují počítačoví piráti.

Těm se například předminulý měsíc podařilo objevit jinou kritickou chybu, která jim však umožnila také ovládnout počítač na dálku. Kvůli ní mohli do počítače propašovat prakticky libovolný škodlivý kód. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám