Hlavní obsah

Němečtí Piráti napadli web křesťanskodemokratické strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pirátská strana Německa dnes na krátkou dobu napadla internetové stránky místní organizace Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové v porýnském Ratingenu. Šlo o odplatu za předchozí krok CDU, která skoupila domény piratenratingen.de, piraten-ratingen.de a piratenparteiratingen.de. Ty tak dočasně odkazovaly nikoli na Pirátskou stranu, jak by se mohl případný návštěvník domnívat, ale právě na ratingenskou CDU.

Foto: Novinky

Web křesťanskodemokratické strany CDU

Článek

CDU v Ratingenu se před Piráty vychloubala a dělala si legraci z jejich údajně nevalné znalosti internetového prostředí. To ukázala na tom, jak snadno si obsadila internetové adresy obsahující slovo "piraten" (piráti).

Formace, která pomalu proniká do německé regionální politiky, si to nenechala líbit a ratingenské CDU úder vrátila. Piráti na webu CDU zanechali ironické vzkazy jako: "Pomoc, uvízl jsem na křesťanskodemokratických stránkách."

Pirátská strana Německa se v neděli dostala do zemského sněmu v Sársku. Loni se jí historický úspěch prvního proniknutí do zemského sněmu podařil v Berlíně. Podle průzkumů by přitom Piráti mohli na tyto výsledky navázat i v květnových zemských volbách ve Šlesvicku-Holštýnsku a v Severním Porýní-Vestfálsku, kde leží také Ratingen.

Reklama

Výběr článků

Načítám